VERKTYG ATT ANVÄNDA


Saker att tänka på vid inköp av en ny trimmer

Tänker du trimma kanterna på din trädgård? Här följer några saker att fundera på innan du köper en trimmer. Grästrimmrar kan ha ett böjt eller ett rakt riggrör, och de många olika tillbehören förvandlar enkelt den till ett mångsidigt och användbart trädgårdsverktyg.

Ska du välja ett böjt eller ett rakt riggrör?

Med en trimmer kan du trimma kanterna på gräsmattan som inte går att nå med en gräsklippare. En trimmer med ett böjt riggrör gör det enkelt att trimma gräsmattor och rabatter. Maskiner med raka riggrör och vinkelväxlare används för mer krävande arbeten, så att du enkelt kan nå under häckar, buskar och liknande platser.

Skaffa rätt tillbehör

Till en trimmer med rakt riggrör kan du köpa ett J-format handtag som tillbehör. Det förhindrar att användaren kommer för nära klipputrustningen. När du klipper med en gräsklinga ska du alltid använda ett J-handtag. Om du vill använda trimmern till ännu fler saker i trädgården ska du titta på en modell med avtagbart riggrör. Inte nog med att de är enkla att förvara, utan de har även flera användningsområden. Du kan ansluta ett flertal tillbehör, som en häcksax, blåsare, kantskärare, stångsåg och en borste.

Batteridrivna trimmrar

Moderna batteridrivna trimmers är kraftfulla, otroligt tysta och nästan helt vibrationsfria. Alla Husqvarnaprodukter använder samma typ av laddare, och det tar 30-50 minuter att ladda ett 4,2 Ah-batteri. Om du har ett par extrabatterier eller ett ryggsäcksbatteri har du tillräckligt med ström för en hel arbetsdag. Batteriprodukter passar perfekt när du arbetar inomhus eller i offentliga och ljudkänsliga platser, t.ex. nära sjukhus, gallerior, ålderdomshem, skolor eller stadsparker.

Saker att tänka på vid inköp av en trimmer:


 1. För bästa möjliga effektivitet bör du se till att trimmern är har hög effekt och snabb acceleration.
 2. Det är viktigt med bekväma handtag eftersom de gör trädgårdsarbetet mycket trevligare. Dessutom förhindrar de skador och överansträngning.
 3. Det ska vara enkelt att sätta på och stänga av motorn.
 4. Trädgårdsarbetet blir dessutom enklare om trimmern är så lätt som möjligt, vilket också leder till att du slipper få ont i ryggen.
 &
Attachments make the Husqvarna Trimmer a versatile tool in your garden

Liknande artiklar

 • Battery pack
  Verktyg att använda

  Få mer gjort med Husqvarnas batteriserie

  Nu behöver du inte längre oroa dig för att störa personer i din omgivning när du arbetar. Maskinerna i Husqvarnas batteriserie ger en hel mängd nya möjligheter att få jobbet gjort, såväl inomhus som utomhus.

 • Brushcutter off set post
  Verktyg att använda

  Husqvarnas trimmers och buskröjare – konstruerade för att förbättra din verksamhet

  Minska vikten och öka effektiviteten. Det står högst upp på vår lista när vi på Husqvarna utvecklar nya funktioner till våra trimmers och buskröjare. Här tar vi en närmare titt på vad vi har uppfunnit för att förbättra din verksamhet.

 • Husqvarna Automower in the rain
  Verktyg att använda

  Köpguide och tips för Husqvarna Automower

  Tänk att ha en helt perfekt klippt gräsmatta, oavsett om det är soligt eller regnigt ute. Här följer några saker att fundera på innan du köper den bästa robotgräsklipparen för din trädgård.