Intelligente en toonaangevende technologie in één slimme robot

Dankzij Husqvarna’s ontwikkeling van robotmaaiers gedurende de afgelopen twee decennia is het bedrijf uitgegroeid tot een voorloper op het gebied van tuinieren. Hun nieuwste reeks robotmaaiers heeft tuinieren wederom op zijn kop gezet door grasmaaien te transformeren in een ontspannen kijksport.

Grasmaaien was vroeger een zwaar, slopend karwei voor huiseigenaren. Totdat er robots waren die onze gazons overnamen. Dit was uiteraard een welkome verandering, en veel is te danken aan Husqvarna’s pionierswerk bij het ontwikkelen van hun eerste robotmaaiers in het midden van de jaren 90.

Sindsdien is er veel gebeurd. Husqvarna’s nieuwe Automower X-line kan alleen maar worden omschreven als iets uit een sci-fi-film. De nieuwe maaiers zijn net zo groot als de oorspronkelijke modellen uit 1995 – hoewel ze gestroomlijnder zijn en er flitsender uitzien – maar de verschillen in prestaties zijn indrukwekkend. Dit is te danken aan de zeer complexe softwareprogramma's van de X-Line die de afgelopen 20 jaar verder zijn ontwikkeld.

Compatibiliteit creëert connectiviteit
Dankzij de slimme software van de X-line zijn de nieuwe Automowers compatibel met andere tuin- en IoT-apparaten, waardoor een systeem van connectiviteit wordt gecreëerd waarmee u via een app overal volledige controle hebt over de maaier. Met de Automower Connect-app kunt u ook maaischema's programmeren, de hoogte van de maaibladen wijzigen en de locatie van de Automower traceren via GPS-tracking. Als u een slimme speaker van Alexa hebt, kunt u ook via spraakopdrachten de maaier de opdracht geven om te starten of stoppen met maaien.

Slimme robots met slimme functies
Dit is allemaal erg indrukwekkend – maar wat de Automower verder onderscheidt van de rest, zijn de duurzaamheid en levensduur van de accu. De stille aandrijfmotoren hebben een verwachte levensduur van meer dan 10.000 uur, en de lithium-ion-accu's zijn binnen een uur weer opgeladen. Dankzij het discrete geluid, de lange levensduur en ledlampjes kan de Automower 24 uur draaien en tot 5000 m2 gras maaien – bovendien kan hij zonder probleem lastig terrein en steile gazons aan. Dit geldt vooral voor het vlaggenschipmodel, de Automower 450X. Hij kan in alle weersomstandigheden manoeuvreren in krappe ruimtes en obstakels omzeilen. Hij kan zelfs gazons maaien met een hellingshoek tot 45 graden.

Met een X-line-maaier is tuinieren een kijksport geworden – of wordt een passagier, afhankelijk van hoeveel u zich wilt bezighouden met de werkfilosofie van de Automower – maar er kan gerust worden gezegd dat de Automower-reeks wordt gewaardeerd door huiseigenaren over de hele wereld.

Laat de robots het werk doen
Een Automower van Husqvarna zorgt ervoor dat uw gazon groen en gezond is en er altijd goed uitziet, zonder dat u daar uren aan hoeft te besteden. Een Automower van Husqvarna maakt uw tuinleven eenvoudiger door het harde werk voor u te doen.

Een Automower trimt uw gazon, overdag en 's nachts, en kan tuinen van elke omvang aan. X-line prijzen beginnen bij £ 2000.

 • Suburban PGE Battery Solutions
  Gazon en Tuin

  Tuinkalender - checklist met taken voor uw tuin

  Er is altijd wel iets te doen in de tuin. Maar wat is het beste moment om bepaalde taken uit te voeren? In onze Tuinkalender vindt u de beste tips over wat u in welke maand kunt doen.

 • Cherry blossom
  Gazon en Tuin

  Tips voor een bij-vriendelijke tuin

  Het welzijn van bijen en andere insecten is voor veel mensen erg belangrijk. Daarom hadden we een uitvoerig gesprek met onze partner Bienenbotschaft ('bijenambassade') en hebben we acht handige tips en interessante achtergrondinformatie voor u verzameld, waarmee u uw tuin, terras of zelfs balkon bij- en insectvriendelijk kunt maken.

 • Husqvarna connect hand and gloves
  Gazon en Tuin

  Tuingereedschap wordt vervangen door apps voor tuinieren

  Nu studenten tegenwoordig robots ontwikkelen met een AI-systeem voor het produceren van voedsel voor astronauten op Mars, lijken de technologische ontwikkelingen op aarde in vergelijking niet meer zo angstaanjagend. Die grote stap van binnen naar buiten de comfortzone lijkt altijd groter dan het is. Maar zodra u die stap eenmaal hebt gezet, is het glashelder hoe groener het gras aan de andere kant eigenlijk is.