Brushcutter 325R
 1. Handleiding
 2. Aanbevolen producten
Koopadvies

Tips om in gedachten te houden bij de aankoop van een bosmaaier

Hebt u een nieuwe maaier nodig om een groot oppervlak, hoog gras, kreupelhout, struiken of kleine bomen te maaien? Hier zijn enkele punten om op te letten bij uw aanschaf van een bosmaaier.

Een bosmaaier is een zeer handig hulpmiddel voor elke tuin- en bosbezitter. De maaiers worden voor allerlei tuintaken gebruikt: van de verzorging van het gazon tot het trimmen/maaien van hoog gras, jonge bomen en kreupelhout. Als u weet waarvoor u hem gaat gebruiken, kunnen wij u helpen de juiste te kiezen.

Hebt u de machine nodig voor professioneel gebruik?

Voor professionals is het belangrijk om een professionele bosmaaier met een lange levensduur te kiezen, die tevens geschikt is voor het werk dat u wenst uit te voeren. De Husqvarna 500-modellen zijn onze professionele, compromisloze maaiers en ze zijn ontworpen voor comfortabel gebruik tijdens lange werkdagen.

Welk formaat moet ik kiezen?

Voor professionele gebruikers is het belangrijker om het juiste formaat bosmaaier te kiezen dan alleen maar het krachtigste model te selecteren. Met een sterke motor maait u eenvoudiger zwaardere vegetatie, maar een krachtigere machine is ook zwaarder. Dit kan vermoeiend zijn als u langere tijd met de machine moet werken, waardoor u minder efficiënt wordt. Als professional wilt u daarom kunnen kiezen uit verschillende bosmaaiers, afhankelijk van het werk dat moet worden gedaan. De gemiddelde gebruiker moet er echter voor zorgen dat de machine krachtig genoeg is om de beoogde taak eenvoudig uit te voeren.

Perfect voor de tuinbezitter

Voor werkzaamheden op een klein of middelgroot stuk land, of in een landelijke tuin met struiken, heggen en kleine bomen is een middelgrote bosmaaier perfect. U kunt de koppen wisselen, afhankelijk van het feit of u gras of zwaardere vegetatie maait. Deze bosmaaiers zijn comfortabel, veelzijdig en eenvoudig te gebruiken.

  Bosmaaiers

  Meer informatie over onze bosmaaiers

  Meer lezen

  Hoe gemakkelijk is de machine te gebruiken?

  Bij het kiezen van een bosmaaier moet u ook nadenken over hoe makkelijk de snijmessen en trimmerkoppen gewisseld kunnen worden. Zorg er tevens voor dat de draad ook makkelijk te wisselen is als u een trimmerkop gebruikt en let erop dat het invoermechanisme praktisch is. Husqvarna-bosmaaiers hebben een Tip-&-Go-invoersysteem, dit betekent dat de trimmerdraad automatisch wordt toegevoerd wanneer de kop in de grond wordt gedrukt.

  Enkele punten om rekening mee te houden bij het uitkiezen van een bosmaaier

  1. Het is belangrijk dat de bosmaaier gemakkelijk te starten is, vooral als u onervaren bent
  2. Een groot vermogen, hoog koppel en snelle acceleratie zijn belangrijk bij het maaien van vegetatie, maar kies niet voor een machine die onnodig zwaar is als u lange dagen maakt
  3. Zorg ervoor dat het draagstel de last verdeelt; dit verbetert het comfort en de efficiëntie
  4. Controleer of de handgrepen kunnen worden verplaatst ten opzichte van de steel; dit voorkomt dat het gewicht ongelijkmatig over uw rug wordt verdeeld
  5. Controleer of de handgrepen voor vervoer of opslag kunnen worden ingeklapt
  6. Onze motoren hebben een emissieregelsysteem voor de verbetering van uw werkomgeving en het milieu in het algemeen