Een eenvoudigere manier om uw machines te volgen

Plaats eenvoudig een sensor op een machine en u weet altijd waar uw machines zijn, hoeveel ze gebruikt zijn, wanneer ze moeten worden onderhouden of vervangen, en nog veel meer. Als u onze professionele robotmaaiers gebruikt, hoeft u zelfs geen sensor te installeren. Al deze actuele informatie is eenvoudig toegankelijk vanaf uw telefoon, tablet of laptop, zodat u veel tijd en geld kunt besparen om uw bedrijf nog verder te ontwikkelen.

Probeer Husqvarna Fleet Services™ 3 maanden zonder abonnementskosten.

De zes belangrijkste stappen om aan de slag te gaan

 1. Maak een account op husqvarna.com
 2. Nodig uw kernteam uit
 3. Download apps voor werkveld- en opslaglocaties
 4. Voeg machines toe om een inventarislijst te maken
 5. Plaats sensoren op machines die u wilt verbinden
 6. Nodig de overige gebruikers van het bedrijf uit

Laten we beginnen!

Wat wilt u doen?

Fleet Services Search inventory in app - web version NW-CROP

Al uw machines bij elkaar

Vertrouw niet op papierwerk. Met Husqvarna Fleet Services™ controleert u simpelweg de inventarislijst, zodat u exact weet hoeveel machines u van elk type hebt. Geef ze unieke namen om ze gemakkelijk uit elkaar te houden. De inventarislijst kan beschikbaar zijn voor alle gebruikers in uw bedrijf. U kunt sensoren toevoegen aan allerlei groenvoorzieningsapparatuur, aan uw nutsvoertuigen en trucks, zelfs aan producten van andere fabrikanten. De apparatuurinventarislijst, inclusief een onderhouds- en reparatiefunctie, is gratis.

Fleet Services Machine list map - web version NW-CROP

Vind ze allemaal op de kaart

Houd altijd overzicht van waar de machine voor het laatst is gebruikt. Telkens wanneer een machine met een sensor dicht bij een smartphone of tablet in de buurt komt, wordt de locatie geregistreerd. Wanneer u op zoek bent naar een machine, controleert u eenvoudigweg de kaart om te zien of deze in de opslagruimte staat, in onderhoud is of in gebruik is. Onze robotmaaiers hebben GPS en connectiviteit ingebouwd, zodat ze altijd kunnen worden opgespoord.

Fleet Services Machine usage in app - Web version - NW-CROP

Zien wanneer en hoeveel u de machine gebruikt

Weet u eigenlijk hoeveel u gebruikmaakt van uw verschillende soorten machines? Maak eenvoudig een logbestand van de werkdag met behulp van de statistieken voor een nauwkeurig inzicht in wanneer en hoeveel u de machine hebt gebruikt en zakelijke inzichten gedurende het seizoen. Zo weet u zeker dat u het juiste machinepark hebt en kunt u onnodige kosten vermijden voor machines die u nauwelijks gebruikt. U profiteert ook van waardevolle inzichten om opdrachten beter te plannen en uw efficiëntie en productiviteit te verhogen.

Fleet Services, Maintenance plan, Web version - NW-CROP

Onderhoudsgeschiedenis en meldingen

De sensoren houden nauwkeurig de motoruren van elke machine bij. Dankzij het systeem bent u altijd op de hoogte van de werkelijke leeftijd en de onderhoudsgeschiedenis van elke machine en de onderhouds- en reparatiekosten (inclusief reserveonderdelen). Zo kunt u beter bepalen wanneer machines moeten worden vervangen. Bovendien ontvangt u meldingen wanneer een machine onderhoud vereist. Hierdoor kunt u op tijd onderhoud uitvoeren, kosten voor onnodig onderhoud vermijden en het risico op ongeplande en kostbare uitvaltijd verminderen.

In de praktijk

Ontdek zelf het gebruiksgemak van Husqvarna Fleet Services™ en hoe u uw machines kunt volgen met de Husqvarna Fleet Services™-app en de Husqvarna Fleet Services™ Gateway-app.

Volledige controle over uw robotmaaiers

Al onze professionele robotmaaiers uit de 500-serie hebben standaard ingebouwde connectiviteit en een abonnement op Husqvarna Fleet Services™. Hiermee kunt u de maaier starten en stoppen, de maaihoogte wijzigen of het schema aanpassen voor een of meer maaiers tegelijk, waar u ook bent. U kunt ze in real-time op de kaart volgen. Als er een fout optreedt, wordt u onmiddellijk op de hoogte gesteld. Dankzij deze inzichten kunt u verbeteringen aanbrengen voor een soepele, efficiënte werking. Ontdek hoe u met ons digitale gereedschap uw robotmaaiers kunt bedienen.

Ontdek hoe u uw bedrijf kunt ontwikkelen

Husqvarna FleetServices, Money, Investments
Investeer in de apparatuur die u nodig hebt, niet in de apparatuur die u denkt nodig te hebben
Het rapport over machinegebruik toont hoeveel machines u daadwerkelijk gebruikt – u kunt dezelfde taak mogelijk uitvoeren met minder machines. En de motoruren voor elke machine helpen u bij het identificeren van de machines die nog een seizoen meegaan.
Husqvarna FleetServices, Preventive Maintenance
Bespaar tijd en geld met preventief onderhoud
Met Husqvarna Fleet Services™ kunt u een onderhoudsstrategie opzetten voor iedere machinegroep. U krijgt herinneringen van preventief onderhoud gebaseerd op aanbevolen onderhoudintervals voor verschillende soorten gereedschap. Zo wordt het risico op dure uitvaltijd en onderhoudskosten verminderd en uw machine gaat langer mee.
CO2 emissions - Carbon footprint calculator (Next Web crop)
Een handig hulpmiddel voor het verlagen van de CO2-uitstoot
Of u nu werkt voor een gemeente of een commercieel aannemer, het is belangrijk om CO2-uitstoot te verminderen. De CO2-voetafdrukcalculator biedt u de gegevens die u nodig hebt om actie te ondernemen en uw voortgang te rapporteren aan uw stakeholders.
Illustration Concept Stop Watch (Next Web Crop)
Besteed minder tijd aan het beheer van uw apparatuur
Husqvarna Fleet Services™ houdt de apparatuur voor u in de gaten. Wekelijkse rapporten en berichten waarschuwen u wanneer u iets moet doen. Dat bespaart tijd. En zoals u weet: tijd is geld.

Zo werkt het

Het systeem volgt uw machines met behulp van machinesensoren of - in het geval van onze professionele robotmaaiers - ingebouwde connectiviteit. De machinegegevens worden via Bluetooth verzonden (voor Automower® via 2G/3G). De gegevens kunnen op twee manieren worden verzameld.

Gegevens verzamelen in het veld
Wanneer u aan het werk bent en de machine uitschakelt voor een pauze of omdat u klaar bent met werken, kunnen alle nieuwe machinegegevens eenvoudig worden verzameld. U hoeft zich alleen maar aan te melden bij de Husqvarna Fleet Services™-app op uw telefoon en alle gegevens worden automatisch naar uw account geüpload.

… en in de werkplaats
De andere manier om gegevens te verzamelen is in de werkplaats. Als u een Android-telefoon (of tablet) hebt met de Husqvarna Fleet Services Gateway-app die altijd in de werkplaats actief is, worden alle vastgelegde gegevens automatisch geüpload wanneer machines na een dienst worden teruggebracht voor opslag.

Door de combinatie van deze apps heeft uw cloud-account altijd actuele machinegegevens, die eenvoudig toegankelijk zijn vanaf elk apparaat.

De zes belangrijkste stappen om aan de slag te gaan

 1. Maak een account op husqvarna.com
 2. Nodig uw kernteam uit
 3. Download apps voor werkveld- en opslaglocaties
 4. Voeg machines toe om een inventarislijst te maken
 5. Plaats sensoren op machines die u wilt verbinden
 6. Nodig de overige gebruikers van het bedrijf uit

Laten we beginnen!

Wat wilt u doen?

Hardware

Dit is wat u nodig hebt om uw handheld en verrijdbare machines te verbinden. Daarnaast hebt u een speciale telefoon of tablet nodig, met de Husqvarna Fleet Services™ Gateway-app, die in uw opslag is gemonteerd. 

Husqvarna FleetServices, Machine Sensor
Machinesensor
Met de machinesensor kunt u alle typen draagbare apparatuur en verrijdbare machines volgen.
Husqvarna FleetServices, Sensor Key
Sleutel Fleet-machinesensor
Wordt gebruikt om de sensor te openen en te sluiten, bijvoorbeeld om de batterij te vervangen.

FAQ

Ik heb al een Husqvarna-account - kan ik dit gebruiken?
Ja. Met uw Husqvarna Group-account hebt u toegang tot alle digitale services van de Husqvarna Group. U zult zich echter apart moeten aanmelden voor Husqvarna Fleet Services™.

Hoe meld ik me aan en kan ik aan de slag?
Ga naar de URL voor de service en klik op 'Nu aanmelden'. Vul de velden in met de gevraagde informatie. Er wordt een e-mail naar het opgegeven adres verzonden. Klik op de koppeling in de e-mail om uw gegevens te bekijken en een wachtwoord voor uw account aan te maken. Uw account is dan klaar voor gebruik.

Een gratis account aanvragen

Wat is het verschil tussen de Fleet-app en de Gateway-app?
De Husqvarna Fleet Services™-app helpt Fleet Managers en technici om machines te beheren wanneer deze in gebruik zijn. De app detecteert machinesensoren van de machines die worden gebruikt, en uploadt de gegevens naar de cloud. De gegevens omvatten onder andere de 'laatste bekende locatie'. Dit is handig bij het vinden van ontbrekende machines of om te controleren of er niets is achtergebleven.

De Fleet Gateway-app heeft maar één doel: een groot aantal machines detecteren wanneer ze terugkeren in de opslagruimte, hun terugkeer registreren en machinegegevens uploaden. De Fleet Gateway-app werkt het beste vanuit de opslagruimte en wanneer deze continu is ingeschakeld en is verbonden met een wifi-netwerk. Beide apps kunnen worden gedownload via de Apple Store en Google Play.

Heeft elke gebruiker de app nodig?
Nee, Husqvarna Fleet Services™-machines detecteren machinegegevens en slaan deze op, ook zonder de Fleet Services-app of Gateway-app in de buurt. Om echter de laatste bekende locatie van een machine te kunnen registreren, moet op een mobiele telefoon binnen het Bluetooth-bereik van de machine de mobiele Fleet Services-app zijn ingeschakeld. Om constant inzicht te hebben in de laatst bekende locatie van alle machines, is het van belang dat alle gebruikers de app installeren, omdat de afstand tussen de verschillende gebruikers mogelijk te groot is.

Kan ik mijn apparatuur in real-time volgen?
Als u de Husqvarna Fleet Services™-app (op een mobiele telefoon of tablet) in het veld gebruikt en de Husqvarna Fleet Services™ Gateway-app (op een tablet) in de opslagruimte, kunt u uw apparatuur 24/7 in de gaten houden. Anders tonen de gegevens de laatst bekende positie van uw apparatuur.

Volgt de app de positie van de gebruiker?
Nee, Husqvarna Fleet Services™ volgt de locatie van de gebruiker niet. De app detecteert de Bluetooth-verbinding van de machinesensor en slaat dit op als een gebeurtenis met tijdstempel. Met die tijdstempel geeft de telefoon zijn eigen GPS-positie door en dit is dan de laatst bekende locatie van de machine.

Hoe installeer ik sensoren op mijn machines?
Om nieuwe sensoren toe te voegen aan een machine, moet u de Husqvarna Fleet Services™-app gebruiken.

Eerst moet de betreffende machine worden toegevoegd aan de vloot (dit kan worden gedaan met de app of vanuit een browser). Start vervolgens de app en selecteer de machine in uw inventaris en tik vervolgens op de knop 'sensor installeren'.

Tik vervolgens op 'QR-code scannen'. Als de app om toestemming vraagt om foto's en video's te maken, moet u dit accepteren. Scan de QR-code met de camera van de telefoon - zorg ervoor dat er genoeg licht is zodat de camera de code kan scannen.

Wanneer de code is gescand, voegt de app automatisch de sensor toe aan de geselecteerde machine.

Waar kan ik sensoren bestellen?
U kunt sensoren bestellen bij de professionele Husqvarna-dealer van uw voorkeur of rechtstreeks bij Husqvarna.

Is de sensor bestand tegen zware professionele werkzaamheden?
Ja, de sensorhouder en de sensorelektronica zijn ontworpen voor jarenlang gebruik in verschillende klanttoepassingen, zoals landschapsverzorging, boomverzorging, bouwwerkzaamheden enz.

Bieden de sensoren live GPS-tracking?
Nee. De locatie die door het systeem wordt geregistreerd, is altijd 'de laatste bekend locatie', zoals gedetecteerd door een van de Fleet-apps. De GPS-positie van de machine komt van de smartphone en niet van de sensor zelf.

Kan ik sensoren installeren op machines van andere merken?
Ja, u kunt sensoren installeren op machines van andere merken om ze te verbinden met Husqvarna Fleet Services™.

Welke machines kan ik volgen?
U kunt vrijwel elk type machine of apparaat toevoegen aan de Fleet Services-inventaris.

De Fleet Services™-machinesensor kan gegevens ophalen uit de volgende typen machines:

 • • Machines met benzinemotoren
 • • Machines met elektromotoren
 • Veel dieselmachines waarvan de generator een elektrische stroom genereert

Voorbeelden van producttypes die aan Fleet Services kunnen worden toegevoegd zijn:

 • Handmatig bediende machines
 • Zitmaaiers
 • Husqvarna Automower®
 • Voertuigen
 • Nutsvoertuigen

Welke Husqvarna Automower® -modellen worden ondersteund door Husqvarna Fleet Services™?

Husqvarna Fleet Services™ ondersteunt alle Automower®-modellen die zijn uitgerust met een Automower® Connect-module:

 • 500-serie
 • 300- en 400-serie X-line
 • 300- en 400-serie met Automower® Connect-module geïnstalleerd als accessoire

Opmerking: Automower® Connect@Home wordt niet ondersteund door Husqvarna Fleet Services™.

Kan ik verschillende gebruikersrollen toewijzen aan verschillende medewerkers?
Ja, momenteel heeft Husqvarna Fleet Services™ twee rollen - machineparkbeheerder en machineparkmonteur.

Een gebruiker kan meerdere rollen hebben.

De rol van wagenparkbeheerder biedt volledige toegang tot het bedrijfsaccount van het wagenpark, inclusief rechten voor gebruikersbeheer en betalingsinstellingen.

De rol van machineparkmonteur is beperkt tot het beheer van de machine-inventaris.

Hoeveel gebruikers kan ik toevoegen?
Er zijn geen technische beperkingen voor het aantal gebruikers dat Husqvarna Fleet Services™ kan hebben.

Werkt Husqvarna Fleet Services™ op mijn smartphone/tablet/computer?
De Husqvarna Fleet Services™-webportal werkt op tablets en computers. De smartphoneapp Husqvarna Fleet Services™ is beschikbaar voor zowel Android als iOS. Ga naar Google Play en/of AppStore en zoek naar 'Husqvarna Fleet Services'.

Raakt mijn batterij leeg wanneer ik de apps gebruik?
De app moet actief zijn, anders kunnen de locatieservices van Husqvarna Fleet Services™ niet de laatst bekende locatie voor de machines melden. Deze maakt gebruik van de Bluetooth-radio en u kunt een vergelijkbaar energieverbruik verwachten als bij vergelijkbare tracking-apps zoals Tile, TrackR enz.

Het uploaden van de machinegegevens verbruikt iets meer energie.

Worden mijn gegevens veilig opgeslagen in de cloud?
Informatie wordt opgeslagen op bronnen die beveiligd zijn met firewalls en alleen toegankelijk zijn voor het systeem zelf.

Technische gegevens - machinesensor
Gewicht: 30 g (inclusief accu)
Afmetingen: 69x45x15 mm
Accu: CR2450 VARTA
Levensduur van de accu, bedrijfsuren: Ca. 350 uur
Levensduur van de accu, in het schap: Ca. 10 maanden
Radio: Bluetooth Low Energy
Geheugencapaciteit: Gegevens gedurende 60 dagen (uitgaande van een werkdag van 8 uur)
Max. temperatuur: 60 °C
Min. temperatuur: -20 °C

Technische gegevens - interface box
Gewicht: 120 g (inclusief machinesensor en deksel)
Afmeting: 103x53x27 mm
Accu: CR2450 VARTA
Levensduur van de accu, bedrijfsuren: Ca. 350 uur
Levensduur van de accu, in het schap: Ca. 10 maanden
Radio: Bluetooth Low Energy
Geheugencapaciteit: Gegevens gedurende 60 dagen (uitgaande van een werkdag van 8 uur)
Max. temperatuur: 60 °C
Min. temperatuur: -20 °C