BioLife

Het is ons initiatief om iedereen met een tuin aan te sporen om na te denken over eenvoudige manieren waarmee ze het welzijn van flora en fauna in hun tuin kunnen bevorderen.

Help ons bij het vormgeven van de natuur.

Hedgehog

De nuttige dieren in uw tuin

Zonder hen zou uw tuin niet hetzelfde zijn. Maak kennis met een aantal van de meest waardevolle professionals in uw tuin.

De egel
De egel is een van de populairste dieren in onze tuin. De egel is niet alleen super schattig, maar jaagt ook op veel voorkomende tuinplagen zoals slakken en slangen. Om onbekende redenen is de egelpopulatie de afgelopen vijf jaar snel afgenomen. Help de egels het drukke verkeer te vermijden door gaten en paden aan te leggen zodat ze gemakkelijk door uw tuin kunnen lopen.

Biodiversity Ladybug

Het lieveheersbeestje
Lieveheersbeestjes zijn insecten met een gezonde eetlust. Zo eten ze gedurende hun leven tot wel 5000 bladluizen. Dus als u uw tuin vrij wilt houden van ongedierte zoals wolluizen, mijten en schildluizen, zet dan af en toe kleine kommetjes water in de tuin voor de lieveheersbeestjes.

De vlinder
Nog een dier dat u graag in de tuin wilt zien is de vlinder - een positieve indicator van een gezonde tuin. Samen met bijen zijn deze fladderende insecten belangrijke bestuivers.

Ongeveer een derde van alle planten heeft bestuiving nodig om vruchten te laten groeien. Bestuiving gebeurt op natuurlijke wijze als vlinders van de ene bloem naar de andere vliegen en nectar drinken. Helaas wordt de vlinderpopulatie in toenemende mate bedreigd door verlies van leefgebied vanwege klimaatverandering, ontbossing en gebruik van pesticiden. Door uw tuin vlindervriendelijk te maken kunt u een bijdrage leveren aan hun welzijn, terwijl de flora in uw tuin floreert. Denk aan planten van nectarrijke soorten zoals de vlinderstruik, knolzijdeplant, verbena, purperleverkruid, madelief, of leeuwenbek.

Earthworm

De regenworm
Regenwormen zijn de grondingenieurs van de natuur! Doordat ze door de grond bewegen maken regenwormen de grond los, beluchten ze de grond en drainen ze de grond, wat voor vele voordelen zorgt. Voedingsstoffen komen aan de oppervlakte, de grond wordt vruchtbaarder en de grond wordt resistenter tegen overstroming en erosie. Regenwormen in uw tuin zijn een goed teken, aangezien ze de barometers van grondgezondheid zijn - ze zijn gevoelig voor grondverontreinigende stoffen zoals pesticideresten of ongewilde zware metalen.

Als u kleine hoopjes vuil omhoog ziet komen in uw gazon, met name tijdens de herfst en lente, is dit het werk van de regenwormen, dus kunt u er zeker van zijn dat dit een teken van goede grondgezondheid is! Regenwormen bevatten veel eiwitten en zijn een belangrijke voedingsbron voor andere dieren in uw tuin.

Bee

De bij
Deze belangrijke speler behoeft geen introductie. Deze harde werkers doen wonderen voor uw tuin, maar omdat de bijenpopulatie wereldwijd met een zorgwekkend tempo afneemt, moeten we ze ook een helpende hand bieden. Ga naar deze pagina voor enkele tips om uw tuin zo bijvriendelijk mogelijk te maken.

Automower 305/310 Mark II/315 Mark II

Bomen, heggen en struiken: meer dan alleen mooi

Wist u dat bomen, heggen en struiken ideaal zijn voor het bevorderen van biodiversiteit? Ze bieden niet alleen beschuttings- en nestgebieden voor wilde dieren, maar veel soorten produceren ook bloemen, vruchten en zaden waarvan wilde dieren profiteren. Grote en volwassen bomen zijn met name ideaal voor de ondersteuning van een divers aanbod aan planten, zwammen, korstmossen, dieren en insecten.

Als u uw tuin voorbereidt op het komende seizoen, moet u ook denken aan de kleine bewoners van uw tuin en hoe bomen, heggen en struiken en andere plekken in uw tuin kunnen bijdragen een schoonheid en biodiversiteit van uw tuin.

Een manier waarmee Husqvarna kan helpen om de biodiversiteit in uw tuin te verhogen is met een Automower® die is uitgerust met AIM Technology, wat een zeer flexibele zoneregeling mogelijk maakt. Dit zorgt ervoor dat u geselecteerde bloembedden en struiken kunt beschermen en kunt zorgen voor maximale biodiversiteitsniveaus.

Biodiversity Wildlife conservation mode

Biodiversiteit-hacks

Zo helpen onze innovaties de biodiversiteit in tuinen te verbeteren.

Automower® draaibare messen
Husqvarna Automower® stelt de nieuwe norm op het gebied van slimme gazonverzorging dankzij het automatische hefsysteem en de draaiende messen, waarmee u uw gazon zorgvuldig kunt verzorgen.

Hoe uw maaier kan helpen om wilde dieren te behouden
Uw egelburen vinden het heerlijk om van schemering tot zonsopgang tuinen te verkennen. Hier volgt een eenvoudige oplossing om ze vrij te laten rondlopen terwijl het donker is: ga naar de Automower® IFTTT-pagina om in slechts een paar minuten een maaischema op te stellen dat aan de fauna in uw tuin is aangepast.