Instructies's & handleidingen

Automower® en IFTTT

De IFTTT-app werkt met iOS 10.0 en hoger en Android 5.0 en hoger. IFTTT is een eenvoudige manier om Automower® nog verder in uw slimme huis te integreren. Met IFTTT kunt u uw persoonlijke stijl aanpassen en meer flexibiliteit krijgen. U bepaalt hoe u met de Husqvarna Automower® werkt.

Aan de slag met de Smart Connections in de Automower® Connect-app

Met behulp van de Smart Connections in de Automower® Connect-app kunt u uw Automower® bijvoorbeeld naast het normale maaischema laten aansturen door uw Google Agenda-gebeurtenissen.

De Smart Connections in de Automower®-app zijn gebaseerd op zogenoemde IFTTT-applets (If This Then That). Een IFTTT-applet is een manier om uw apps en apparaten met elkaar te laten communiceren. Hiermee kunt u iets doen wat de apps of apparaten zelf niet kunnen doen.

Dit artikel helpt u aan de slag te gaan met de Smart Connections in de Automower® Connect-app

Vereisten

De Smart in de Automower ®® Connect-app zijn alleen beschikbaar voor iOS-gebruikers. U hebt ook een X-line-maaier of een maaier met een Connect-module nodig om de Smart Connections te kunnen gebruiken.

Aan de slag

Als u toegang wilt krijgen tot de beschikbare Smart Connections in de app, tikt u op de menuknop en selecteert u Smart Home. Nu wordt er automatisch gecontroleerd of er al een IFTTT-account aan uw Automower®-account is gekoppeld.

 • Als uw IFTTT-account al aan uw Automower® Connect -account is gekoppeld, kunt u de Smart Connections direct gebruiken. Zie Een Smart Connection activeren voor meer informatie.
 • Volg de onderstaande instructies als u geen IFTTT-account aan uw Automower® Connect -account hebt gekoppeld.

Koppel een IFTTT-account aan uw Automower® Connect-account

Selecteer een van de twee onderstaande opties, afhankelijk van of u een IFTTT-account hebt of niet.

 • Een bestaand IFTTT-account aan uw Automower® Connect-account koppelen
  Als u al een IFTTT-account hebt dat voor andere doeleinden wordt gebruikt en u datzelfde account wilt koppelen met Automower® Connect, voert u gewoon het e-mailadres in dat u gebruikt voor uw bestaande IFTTT-account. Er wordt nu een verificatie-e-mail naar dat e-mailadres gestuurd om te controleren of u de juiste informatie hebt ingevoerd. Open de verificatie-e-mail in uw Postvak in en klik op de koppeling in die e-mail. U moet dit doen op hetzelfde apparaat als waarop u Automower® Connect gebruikt. Wanneer de verificatie is voltooid, wordt uw bestaande IFTTT-account gekoppeld aan uw Automower® Connect-account.

 • Een IFTTT-account maken en dit koppelen aan uw Automower® Connect-account
  Als u geen IFTTT-account hebt, maakt Automower® Connect er een voor u. U hoeft alleen een e-mailadres in te voeren en op Verbinden te tikken. (Het e-mailadres dat u gebruikt om u aan te melden bij uw Automower® Connect -account wordt automatisch ingevuld, maar u kunt dit desgewenst wijzigen.) Wanneer uw IFTTT-account is gemaakt, wordt een e-mail naar het opgegeven e-mailadres gestuurd waarin u wordt gevraagd een wachtwoord voor uw account in te stellen. Voor de beste ervaring bij het gebruik van Smart Connections adviseren wij u een wachtwoord in te stellen, vooral als u meerdere apparaten gebruikt om uw Automower®-robotmaaier te besturen.

Activeer een Smart Connection

Om een Smart Connection in te schakelen, selecteert u de Smart Connection in de Automower® Connect-app en tikt u op de schuifregelaar Verbinden (A). Volg vervolgens de instructies op het scherm om de verbinding naar wens in te stellen.

U kunt de verbinding altijd weer uitschakelen door nogmaals op de schuifregelaar te tikken.

Houd er rekening mee dat u IFTTT eerst toegang moet geven tot de service en gegevens die u wilt gebruiken. Als u bijvoorbeeld een IFTTT-verbinding wilt gebruiken die uw Google Agenda gebruikt, moet u toestaan dat IFTTT toegang heeft tot uw Google Agenda en de bijbehorende gegevens.

Bewerk de Smart Connection-instellingen

Wilt u de Smart Connection-instellingen wijzigen, dan selecteert u een verbinding en tikt u op het instellingenpictogram.

Breng de gewenste wijzigingen aan en tik op Opslaan.

Extra informatie

IFTTT stap voor stap

 1. Meld u aan op IFTTT.com (gratis).
 2. Download de IFTTT-app en meld u aan.
 3. Voeg Automower® en andere Smart Home-producten toe.
 4. Maak uw eigen applets of zoek handige bestaande applets.

Hier volgen een paar voorbeelden van IFTTT-applets:

 • Automower® starten als het alarm van de achterdeur is ingeschakeld
 • Nieuwe messen bestellen als Automower® XX uur actief is geweest
 • Automower® parkeren als de huidige temperatuur onder de 7°C komt

Veelgestelde vragen: Husqvarna Automower® en integratie met Smart Home

Ja.

Momenteel zijn de X-line-modellen en de modellen met een Automower® Connect Kit van Husqvarna Automower® de enige producten die u kunt koppelen aan Google Home of Amazon Alexa.

Nee, op dit moment niet.