Automower 305/310 Mark II/315 Mark II + Grass Trimmer 110iL
 1. Begeleiding
 2. Aanbevolen producten
Koopadvies

5 tips om in gedachten te houden bij aankoop van een grastrimmer in 2023

Moderne grastrimmers zijn ontworpen voor verschillende werkomstandigheden en gebruikers. Maar hoe vindt u een optimale trimmer op basis van uw behoeften? Hier volgen enkele essentiële vragen waarvan de antwoorden u naar de juiste beslissing leiden.

Welk type gebruiker ben ik?

Hoeveel ervaring heb ik met het gebruik van een grastrimmer? Zal ik het vaak of slechts af en toe gebruiken? De trimmers van Husqvarna zijn aangepast aan verschillende soorten gebruikers:

Handige gebruiker
Voor incidenteel gebruik en eenvoudiger werken in tuinen met woonhuizen hebben we gebruiksvriendelijke trimmers die zijn ontworpen voor eenvoudig gebruik, zonder in te leveren op vermogen of prestaties.

Geavanceerde gebruiker
Husqvarna heeft grastrimmers die geschikt zijn voor grote tuinen en grote taken, zoals het snoeien van grove takken. Ze zijn uitgerust met technische oplossingen en voordelen die erop gericht zijn uw werk eenvoudiger en efficiënter te maken.

Professionele gebruiker
Om aan de eisen van professionele gebruikers te voldoen, zijn onze meest geavanceerde accuproducten ontwikkeld met het oog op lange en veeleisende werkdagen. Deze trimmers zijn duurzaam en robuust, zijn bestand tegen zwaar en professioneel gebruik en bieden maximale kracht en prestaties om zware uitdagingen het hoofd te bieden.

Wat voor soort werk ga ik doen?

Als u veel in hoog gras of overgroeide gebieden buiten de tuin werkt, hebt u een hoogwaardige trimmer met geschikte hulpstukken of een bosmaaier nodig. Voor gebieden met kort gras bieden we verschillende trimmers die voldoen aan de behoeften van een goed onderhouden tuin.

Slimme opbergoplossingen voor mijn rommelige ruimte

Sommige van onze grastrimmers zijn uitgerust met een deelbare of telescopische steel, zodat ze eenvoudig kunnen worden opgeborgen en vervoerd.

Heb ik veelzijdigheid nodig?

Wilt u veel verschillende soorten taken kunnen uitvoeren? Wij bieden handige combitrimmers voor meermalig gebruik. U krijgt uiterst flexibel gereedschap met hulpstukken zoals bladblazers, heggenscharen, oppervlaktereinigers, cultivators en snoeischaren.

Welke voedingsbron is geschikt voor mijn trimwerkzaamheden: accu of benzine?

Husqvarna biedt zowel accu- als benzineopties in alle maten. Een voordeel van het accu-alternatief is natuurlijk dat er geen brandstof wordt gebruikt. Dit betekent dat u geen brandstof morst, dat u geen reservebrandstof nodig hebt en dat u geen kosten en tijd hoeft te besteden aan het mengen van tweetaktolie. U plaatst simpelweg de 36 V-accu en u hebt alle kracht die u nodig hebt om de klus te klaren. De grastrimmers op accu zijn vaak ook gemakkelijker te bedienen en de motor wordt meestal gestart met een simpele druk op de knop.

Wat machines op accu's betreft, is het belangrijk om te bedenken dat hoe groter het gazon of de taak, hoe groter de accu moet zijn. Raadpleeg voor hulp bij het vinden van de juiste oplossing onze acculevensduur-tabel.

Grastrimmers

Meer informatie over onze grastrimmers

Meer lezen

Checklist bij het bezit van een grastrimmer

 1. Veiligheid voorop
  Gebruik altijd de juiste beschermingsmiddelen wanneer u met de grastrimmer of bosmaaier werkt.
 2. Regelmatig onderhoud
  Zorg ervoor dat uw grastrimmer langer wordt onderhouden. Basisonderhoud kunt u eenvoudig zelf uitvoeren. Maar het is een goed idee om uw plaatselijke dealer de kettingzaag regelmatig te laten controleren voor optimale prestaties.
 3. De juiste accessoires
  Gebruik hoogwaardige accessoires voor uw product.

Verschillende soorten grastrimmers

Grastrimmers kunnen breed worden verdeeld in de volgende groepen:

 1. Grastrimmers voor parttime gebruik
  Robuuste allround grastrimmers ontworpen voor gebruiksgemak en goede prestaties.
 2. Grastrimmers/bosmaaiers voor incidenteel gebruik
  Ontworpen voor tuinwerk voor huiseigenaren. Gemakkelijk te starten en gebruiken, met voldoende vermogen en eenvoudig te onderhouden. Bekijk alle grastrimmers met accu.
 3. Grastrimmers/bosmaaiers voor professioneel gebruik
  Professionele grastrimmers zijn speciaal ontworpen voor een hoge productiviteit in veeleisende werkomgevingen. Ze bieden solide prestaties met een hoge capaciteit en wendbaarheid. Deze trimmers beschikken vaak over professionele functies die helpen om lange diensten onder zware omstandigheden veiliger en comfortabeler te maken.