Instructies's & handleidingen

Robotmaaier installeren

Een Husqvarna Automower® maaier draait om gebruiksgemak en dat wordt onmiddellijk duidelijk als ook het installatieproces is afgerond. Hier volgt een gids over hoe u een robotmaaier van Husqvarna in een handomdraai installeert.

Husqvarna heeft een perfecte Automower® robotmaaier voor iedere tuin. Inclusief twee verschillende installatieopties; fysieke draadinstallatie of draadloze installatie, beschikbaar op bepaalde modellen. Zie een meer gedetailleerde installatie-instructies voor het installeren  van begrenzingskabels en een draadloze installatie van de robotmaaier.

1. Maak verbinding met Automower® Connect

De Automower® Connect-app biedt u de volledige Automower ®-ervaring, met de beste interactie met uw maaier en nog veel meer. Download de app en creëer een Husqvarna-account. Daarna kunt u verbinding maken met uw maaier.

2. Plaats het laadstation

Plaats het laadstation op een vlakke ondergrond, midden in het maaigebied, met wat vrije ruimte eromheen. Eenmaal op zijn plaats kunt u de robotmaaier opladen. Zet de maaier in het laadstation, zet hem aan en ga verder naar de volgende stap. Het opladen van een lege accu duurt 30 tot 90 minuten, afhankelijk van het model. Voor een draadloze installatie met EPOS™-technologie moet ook een referentiestation worden geïnstalleerd.

3. Creëer de grens

Er wordt een grens gecreëerd langs de randen van het gazon om het maaigebied aan te geven. Dit is een fysieke grens van draad dat aan de grond is bevestigd, of een virtuele grens die wordt gecreëerd door uw maaier op afstand om uw gazon te laten rijden met de app. Er kunnen ‘eilandjes’ worden gecreëerd langs bloembedden en struiken, zodat de maaier eromheen gaat.

4. Maak de geleider

Het doel van de geleider is om de Husqvarna Automower®  indien nodig terug te leiden naar het laadstation en om uw robotmaaier te helpen afgelegen gebieden van uw gazon te bereiken. Voor een draadinstallatie sluit u het ene uiteinde van de draad aan op het laadstation, plaatst u de draad over het gazon tot het verste deel van uw tuin en bevestigt u deze vervolgens aan de begrenzingsdraad. Zowel de begrenzingsdraad als de begeleidingsdraad worden vervolgens aangesloten op het laadstation. Voor een draadloze installatie kunnen meerdere virtuele handleidingen worden gemaakt in de app en kan er terug worden gegaan naar het laadstation wanneer dat nodig is. Ook kan het uw robotmaaier helpen om afgelegen gebieden van uw gazon te bereiken. Voor een draadinstallatie sluit u het ene uiteinde van de draad aan op het laadstation, plaatst u de draad over het gazon tot het verste deel van uw tuin en bevestigt u deze vervolgens aan de begrenzingsdraad. Zowel de begrenzingsdraad als de begeleidingsdraad worden vervolgens aangesloten op het laadstation. Voor een draadloze installatie kunnen meerdere virtuele handleidingen worden gemaakt in de app.

5. Stel uw schema in en ontspan

Nu u klaar bent om aan de slag te gaan, gebruikt u de app om uw schema en maaihoogte in te stellen. Voor bepaalde modellen kunt u zelfs zones maken voor een meer op maat gemaakte maaibeweging. Dat is alles! De robotmaaier wordt volledig opgeladen voordat hij aan het werk gaat – op dat moment hebt u het gazon echt voor het laatst zelf gemaaid.

Onderdelen en accessoires voor installatie

(29)