Instructies's & handleidingen

Husqvarna Automower® - robotmaaier met begrenzingsdraad-installatie

Maximaliseer het potentieel van uw maaier door te zorgen voor een correcte installatie in uw tuin. Dit is onze eenvoudig te volgen, stapsgewijze handleiding en instructievideo om u te ondersteunen bij de installatie van een begrenzingsdraad.

Videohandleiding

Een eenvoudige videohandleiding voor de installatie van een Husqvarna-robotmaaier met begrenzingsdraden. Klik hier voor ondersteuning voor installatie zonder begrenzingsdraad.

Stap 1. De Automower® Connect-app downloaden

Download de Automower® Connect-app in de AppStore of GooglePlay. Meld u na het downloaden aan en maak een Husqvarna-account aan. Meld u aan bij uw Husqvarna-account in de app en selecteer uw maaier.

Stap 2. De maaier met de app koppelen

Schakel uw maaier in en volg de instructies in de app. Opmerking: Als de accu van uw maaier bijna leeg is, voert u deze procedure uit na stap 4.

Stap 3. Plaats het laadstation

Vind de beste plek voor het laadstation. Deze moet op een vlakke, egale ondergrond worden geplaatst met een open oppervlak ervoor. Sluit de laagspanningskabel van de voeding aan op het laadstation en de voeding en sluit de voeding vervolgens aan op een 100-240 V stopcontact. Voor Automower® Aspire R4- en Automower® 320 NERA-modellen: als u wilt dat uw robotmaaier automatisch nieuwe firmware-updates downloadt en installeert, moet het laadstation zich in een gebied met wifi-bereik bevinden.

Illustration Use Quick Guide image

Stap 4. Laad de maaier op

Steek de stekker van het laadstation in het stopcontact, plaats de maaier erin en schakel het station in voor opladen. U kunt in de app zien dat de maaier wordt opgeladen.

Quickguide illustration: plug in charging station

Stap 5. Leg de begrenzings- en geleidingsdraad

Leg de begrenzingsdraad langs de randen van het gazon zodat deze een lus rond het werkgebied vormt. Gebruik de kartonnen liniaal, die u aan de bovenkant van de doos van de maaier kunt vinden, voor het meten van de optimale afstand om de draad rond de rand van uw gazon te leggen en voor het creëren van eilanden rond obstakels, zoals een boom.

Leg de draad:

  • 10 cm (4 inch) van obstakels die lager zijn dan 1 cm (0,4 inch), bijv. een pad
  • 30 cm (12 inch) van obstakels die tussen 1 - 3,5 cm (0,4 - 1,4 inch) hoog zijn, bijv. een bloembed
  • 35 cm (14 inch) van obstakels die hoger zijn dan 3,5 cm (1,4 inch), bijv. een muur
Maak een lus met de draad op het punt waar de geleidingsdraad later zal worden aangesloten, om er zeker van te zijn dat er voldoende draad is om deze op de geleidingsdraad aan te sluiten. Bevestig de draad in de grond met de krammen uit de installatiekit.
 
Leg de geleidingsdraad vanaf het laadstation over het gazon naar het punt op de begrenzingslus waar de aansluiting zal worden gemaakt. Leg de draad niet in scherpe bochten. Zie de video voor meer informatie.
Illustration Use Automower Installation Quick Guide (Next Web)

Stap 6. Sluit de begrenzingsdraad en de geleidingsdraad aan op het laadstation

De geleidingsdraad leidt de robotmaaier naar afgelegen delen van het gazon en helpt de maaier om het laadstation snel te vinden. Leg de geleidingsdraad onder het laadstation en minstens 1 m (3,3 ft) in een rechte lijn vanaf de voorkant van het laadstation.
 
Opmerking: Op de Automower® Aspire™ R4 moet een geleidingsdraad geïnstalleerd zijn en deze moet met behulp van de drie klemmen aan de onderkant van de basisplaat van het laadstation worden bevestigd.
 
Open de aansluitklemmen en leg de draaduiteinden in de uitsparingen op elke connector.
Druk de aansluitklemmen samen met een tang. Knip vervolgens overtollige begrenzingsdraad weg: Knip op 1-2 cm (0,4 - 0,8 inch) boven de verbinders af.
 
Druk de verbinders op de contactpennen, met de markeringen L (links) en R (rechts), in het laadstation. Het is belangrijk dat de rechterdraad is aangesloten op de contactpen rechts en dat de linkerdraad is aangesloten op de pen links. Bevestig de stekker vervolgens op de contactpen die met GUIDE is gemarkeerd op het laadstation.
Quickguide illustration: attach wires to charging station

Stap 7. Sluit de geleidingsdraad op de begrenzingsdraad aan

Knip de begrenzingsdraad door met een draadtang in het midden van de lus die werd gemaakt in stap 5. Sluit de geleidingsdraad met behulp van de bijgeleverde connector aan op de twee uiteinden van de doorgeknipte begrenzingsdraad. Druk de connector volledig samen met een tang. Er moet een groen lampje branden op het laadstation. Zie hieronder de verschillende statussen van het lampje en wat ze aangeven:
 
Groen brandend lampje - Goed begrenzingslussignaal.
Groen knipperend lampje - ECO-modus is geactiveerd.
Blauw knipperend lampje - Storing in de begrenzingslus.
Rood knipperend lampje - Storing in de antenne van het laadstation.
Rood brandend lampje - Storing in de printplaat of onjuiste voeding in het laadstation. De storing moet worden verholpen door een erkende servicemonteur.
Geel knipperend lampje - (alleen Automower® Aspire™ R4) Defect in de geleidingsdraad.
Illustration Use Automower Installation Quick Guide (Next Web)

Stap 8. Creëer een schema in de app en begin met maaien

Nu bent u klaar om uw gazon te maaien. Schakel uw maaier in en voer uw pincode in. De app biedt extra tips en informatie om u te helpen uw maaier te optimaliseren, waardoor u tijd bespaart en 24 uur per dag, 7 dagen per week voor een perfect gazon kunt zorgen.
 
Voor Automower® Aspire™ R4 vindt u meer informatie in de beknopte handleiding, die u kunt vinden onder 'Handleidingen en documenten'.
Automower 305/310 Mark II/315 Mark II with AMC screenshot schedule

Connectiviteit

Er zijn verschillende manieren waarop uw maaier verbinding kan maken met de Automower® Connect-app. Afhankelijk van het model kunt u verbinding maken via een of meer van de onderstaande methoden.
  • Bluetooth voor connectiviteit binnen een bereik van 30 meter van uw maaier.
  • Wifi voor connectiviteit waar dan ook terwijl uw maaier verbonden is met wifi.
  • Mobiel netwerk voor connectiviteit op elke locatie.
Zie voor meer informatie de volledige bedieningshandleiding in de Automower® Connect-app of op Husqvarna.com.