R400 Gen II
  1. Begeleiding
  2. Aanbevolen producten
Koopadvies

5 tips om in gedachten te houden bij aankoop van een nieuwe zitmaaier in 2023

Op zoek naar een zitmaaier die perfect bij uw tuin past? Welke zitmaaier voor u geschikt is, hangt voornamelijk af van het type gras dat u wilt maaien en hoe de tuin eruitziet. Hier zijn enkele punten om op te letten voordat u uw aankoop doet.

Wanneer gebruik ik BioClip® of achteruitworp?

Hebt u een goed onderhouden gazon dat vaak wordt gemaaid? Dan is BioClip® het meest geschikt voor uw doelen. Het gras wordt in kleine stukken (mulchen) gesneden die snel afbreken en als kunstmest terugkeren naar het gazon. Als u van plan bent langer, wilder gras of grovere grassoorten te maaien, dan is het beter om voor achteruitworp te kiezen. Hiermee kunt u grote hoeveelheden gras verwerken. Al onze zitmaaier-modellen zijn met deze twee opties uitgerust.

All-Wheel Drive

Als uw gazon glibberig kan zijn of op bepaalde plaatsen steil is, of wanneer u van plan bent de zitmaaier het hele jaar door te gebruiken, dan is de AWD (All-Wheel Drive) een prima investering. Dit type geeft een betere trekkracht als u dat nodig hebt.

Zitmaaiers

Meer informatie over onze zitmaaiers

Meer lezen

Professional of particulier

Onze geavanceerde zitmaaiers zijn het hele jaar door een optimale keuze voor professioneel gebruik op grotere onderhoudsgebieden. Een voorbeeld is de R 420TSX AWD, uitgerust met functies zoals dubbele led-koplampen, HMI-display en een gereedschapslift.

Hebt u een kleinere tuin en wilt u een perfect resultaat en handig gebruik? Bekijk onze kleinere particuliere zitmaaiers, zoals de R216T AWD, uitgerust met led-koplampen, eenvoudig toegankelijke bedieningselementen en gelede stuurinrichting. Alle zitmaaiers van de 200-serie en hoger zijn uitgerust met een urenteller die helpt bij het regelen van service- en onderhoudsintervallen.

Gemakkelijk bestuurbaar en manoeuvreerbaar

Al onze zitmaaiers zijn uitgerust met maaidekken aan de voorzijde, zodat u een betere controle over uw werkgebied hebt. Met dit type maaidek kunt u ook onder struikgewas en dichter in de buurt van schuttingen en muren komen. Bovendien zorgt de unieke stuurinrichting voor uitstekende wendbaarheid en is het gemakkelijk om langs obstakels te rijden. U werkt daardoor efficiënter en krijgt sneller een goed resultaat met minder inspanning.

Wilt u uitstekende manoeuvreerbaarheid onder moeilijke omstandigheden? Kies voor vierwielaandrijving (AWD), waarmee de machine ook op ongelijkmatig, nat en glad terrein en op hellingen tractie houdt.

Hulpstukken voor multifunctioneel gebruik

Met een breed scala aan hulpstukken voor zitmaaiers kunt u het gehele jaar door ook andere tuinklussen doen. Kijk ook naar hulpstukken zoals een veegmachine/opvangbak om gras, bladeren en rommel te verzamelen. Verticuteerhark, frees, strooiwagen en aanhanger voor gazonvoorbereiding en een sneeuwschuif, sneeuwruimer of een borstel aan de voorzijde om het gehele jaar ingangen en paden vrij te maken.