Automower 410XE Open sky with graphics

Werkt de Husqvarna EPOS™-technologie in mijn tuin?

Aan de hand van onderstaande informatie kunt u uw tuin beoordelen om te zien of deze technologie geschikt is voor de indeling van uw gazon voordat u investeert. Uw plaatselijke dealer zal een verplichte controle in de tuin uitvoeren bij de aankoop van een van de Husqvarna Automower® NERA-maaiermodellen met de Husqvarna EPOS-plug-in en het Husqvarna EPOS-referentiestation.

7 stappen
01.
Plaatsing van referentiestation

Het referentiestation moet op een hoogte van minimaal 2 m (6,6 ft) en binnen bereik van stroomvoorziening gemonteerd worden. Het moet een onbelemmerd zicht op de lucht hebben. Er is een kegel van ten minste 135° vereist voor een betrouwbare werking op uw gazon. De maaier hoeft zich niet in de buurt van het referentiestation te bevinden om te kunnen maaien.

2024 BWF installation reference station
02.
Plaatsing van laadstation

Het laadstation moet worden geplaatst met een open ruimte ervoor en met een goed zicht op de lucht, dus het kan niet onder bomen of een dak worden geplaatst. Het moet ook toegang hebben tot stroomvoorziening. De afstand tussen verhoogde objecten, zoals heggen of gebouwen, moet minstens 6 m (19,7 ft) zijn, zodat het signaal tussen de satellieten en het laadstation niet geblokkeerd wordt.

03.
Smalle doorgangen

Als uw gazon smalle doorgangen heeft met verhoogde objecten aan beide zijden, zoals gebouwen, heggen of bomen, moet de afstand tussen deze ruimtes minimaal 4 m (13,1 ft) zijn om te garanderen dat er een betrouwbare dekking is in deze gebieden. Voor gebieden die smaller zijn dan 4 m (13,1 ft) kan een transportpad worden gemaakt, zodat de maaier door deze doorgang kan gaan, maar niet zal maaien.

BWF installation narrow passages
04.
Ondersteund door draad

In bepaalde gebieden van uw gazon kan de maaier vaker of langer stoppen terwijl hij satellietsignalen zoekt. Om dit probleem op te lossen, kunt u een begrenzingsdraad installeren in het betreffende gebied. Deze functie wordt Ondersteund door draad genoemd en stelt uw maaier in staat zich automatisch aan te passen aan de begrenzingsdraad, zodat u ononderbroken kunt maaien in gebieden met slecht zicht op de lucht.

2024 BWF Support by Wire areas
05.
Bomen in het werkgebied

Als er bomen op het gazon zijn waar de maaier moet maaien en de kroon van de boom of meerdere bomen breder is dan 4 m (13,1 ft), kan dit het satellietsignaal beïnvloeden. Dit betekent dat de maaier de mogelijkheid verliest om een nauwkeurige positie van de satelliet te verkrijgen, wat van invloed kan zijn op de werking van de maaier.

De maaier gebruikt andere sensoren om een bepaalde afstand met een nauwkeurige positie te blijven maaien, zodat bomen met een boomkroonbedekking van minder dan 4 m in diameter geen probleem vormen.

2024 BWF installation virtual boundaries
06.
Bomen dicht bij grens

Let op bomen die dicht bij elkaar staan, dicht bij een grens staan of die een boomkroon hebben die breder is dan 4 m, aangezien deze van invloed kunnen zijn op de satellietdekking en kunnen leiden tot kort- of langdurige onderbrekingen. Deze gebieden kunnen ook profiteren van de functie Ondersteund door draad.

BWF installation tree areas
07.
L-vormige verhoogde objecten - hoger dan 1 m (3,3 ft)

Als er zich L-vormige gebouwen in het werkgebied bevinden, kunnen deze de satellietsignalen blokkeren, wat de werking van de maaier in dit gebied kan beïnvloeden. In de binnenhoek van een L-vormig huis moet het werkgebied bijvoorbeeld op ten minste 1,5 m afstand van het gebouw worden geplaatst.

2024 BWF installation L shape areas

Klaar voor de volgende stap?

Als u een Automower® NERA-maaier met EPOS-plug-in-set wilt aanschaffen, neem dan contact op met uw plaatselijke dealer die een tuincontrole zal uitvoeren.

Dealerzoeker

Zie onze stapsgewijze handleiding voor meer informatie over het installeren van een Automower® NERA-maaier met EPOS-plug-in-set.

Installatiehandleiding