Automower Innovation Story 1 - Next Web Crop
Solar/Turtle-maaier
De eerste volautomatische gazonmaaier ter wereld werd geïntroduceerd. Dit verscheen wereldwijd in de krantenkoppen en heeft grote interesse gewekt. De voeding door middel van zonnecellen was uniek voor die tijd.
Automower Innovation Story 2 - Next Web Crop
1e generatie Automower®
Automower® generatie 1 werd geïntroduceerd. Dankzij de accu werd gazonmaaien 24 uur per dag mogelijk, ongeacht het weer en daglicht. De maaier keerde automatisch terug naar het laadstation wanneer hij moest worden opgeladen.
Automower Innovation Story 3 - Next Web Crop
2e generatie Automower®
De tweede generatie Automower® werd geïntroduceerd. Het ontwerp was volledig nieuw en de technologie was nu beter beschermd tegen zware omstandigheden.
Automower Innovation Story 4 - Next Web Crop
Solar Hybrid
Dit was de eerste en tot nu toe enige hybride maaier. Hij had zonnecellen, maar kon ook terugkeren naar een lader om de accu weer op te laden. Hij was geschikt voor tuinen tot 2200 m2.
Automower Innovation Story 5 - Next Web Crop
260 ACX
De 260ACX was geschikt voor het maaien van gazons ter grootte van een voetbalveld, en had ultrasoonsensoren die werden gebruikt om af te remmen als hij een object naderde. Hij was ook voorzien van de eerste generatie connectiviteit, waardoor tekstberichten naar de eigenaar konden worden verzonden.
Automower Innovation Story 6 - Next Web Crop
305
De 305 was de eerste Automower® van de 3e generatie; een maaier met voorwielaandrijving en een kleine voetafdruk, geschikt voor gazons tot 600 m2.
Automower Innovation Story 7 - Next Web Crop
320 en 330X

Met de 320 en 330X werd de technologie van de 3e generatie geïntroduceerd bij maaiers met een grotere capaciteit. Dit was een grote vooruitgang op het gebied van betrouwbaarheid en gebruiksgemak. De 330X beschikte over GPS-ondersteunde navigatie.

Automower Innovation Story 6 - Next Web Crop
Automower® Connect

Automower® Connect is een functie waarmee de maaier vanaf elke plek ter wereld kan worden bediend en bewaakt via een smartphone-app.

Automower Innovation Story 9 - Next Web Crop
430X en 450X

De 450X wordt geïntroduceerd en vervangt de 265ACX. De 450X is geschikt voor complexe tuinen tot 5000 m2 met hellingen van maximaal 45%. Deze wordt standaard geleverd met Automower® Connect, GPS-ondersteunde navigatie en led-koplampen. De 330X wordt herzien en wordt de 430X.

Automower Innovation Story 10 - Next Web Crop
Smart Home-integratie en spraakbesturing
We hebben Automower® Connect geïntegreerd met Amazon Alexa en Google Home. Hierdoor kunnen gebruikers met een Smart Home-hub hun maaier met hun stem bedienen. Ook is het mogelijk Smart Home-oplossingen te creëren dankzij Open API en IFTTT.
Automower Innovation Story 11 - Next Web Crop
X-Line en 315X
Producten met een 'X’ worden voortaan altijd standaard geleverd met Automower® Connect, ledlampjes en een speciaal ontwerp. De nieuwe 315X is het vlaggenschip van de 300-serie en kan gazons tot 1600 m2 aan.
Automower Innovation Story 12 - Next Web Crop
435X AWD
Onze nieuwste maaier in de X-Line-serie. De 435X AWD kan complexe tuinen tot 3500 m2 aan en heeft geen moeite met obstakels, ruw terrein en hellingen tot 70%.
Automower Innovation Story 13 - Next Web Crop
HI-CUT
Voor de Amerikaanse markt hebben we een aantal producten geïntroduceerd met een hogere maaihoogte ten opzichte van onze eerdere producten. Het premiumsegment 430XH, 450XH en het geheel nieuwe instapmodel 115H.
Automower Innovation Story 14 - Next Web Crop
NIEUWE 305
In 2020 introduceerden we een maaier die perfect is voor kleinere, complexe tuinen tot 600 m2. Hij is geschikt voor smalle doorgangen en hellingen tot 40%. En hij is uitgerust met weertimer en vorstsensor.