X-cut chain and X-Force bar on a log in the forest

Naš najbolji lanac do sada

Sa preko 60 godina iskustva u industriji motornih testera, sa sigurnošću se može reći da su lanci X‑CUT™ najbolji do sada. Kroz detaljna ispitivanja i testiranja u laboratorijama i raznim radnim okruženjima, karakteristike i dizajn X‑CUT™ lanaca su usavršeni kako bi se obezbedio vrhunski kvalitet.

Napravljen za vašu Husqvarna motornu testeru
X‑CUT™ lanci su razvijeni istovremeno sa Husqvarna motornim testerama u našoj fabrici u Švedskoj. Ovo garantuje da će X‑CUT™ lanac savršeno odgovarati vašoj Husqvarna motornoj testeri, poboljšavajući karakteristike sečenja i obezbeđujući maksimalan učinak.

T-shirt technical High-Viz, long sleeve

Oštrina bez kompromisa

Kada stignu kod vas, lanci X‑CUT™ su naoštreni i spremni za sečenje. Odmah. Izvanredni uglovi brušenja i oštre ivice pružaju precizne rezove i vrhunsku efikasnost sečenja.

Oštrina na duge staze
Zubi lanca X‑CUT™ su napravljeni od visokokvalitetnog čelika za maksimalnu izdržljivost, a jedinstveni kaljeni čelik i hromirani premaz vam daju oštrinu napravljenu da traje.

Pronađite idealan lanac za vašu testeru

Uverite se da vaš X‑CUT ™ lanac i Husqvarna testera savršeno odgovaraju jedno drugom za optimalan učinak.

Objašnjenja Husqvarna imena proizvoda

5 opcija
01.
Profil zuba

Primer, X‑CUT™ SP33G

C je skraćenica za Chisel. Lanac ima kvadratne uglove zuba, što obezbeđuje vrhunsku efikasnost sečenja. Ovaj profil se preporučuje samo za profesionalne korisnike koji rade u čistim uslovima. (Slika A)

S je skraćenica od Semi-Chisel. Uglovi su zaobljeni, što olakšava održavanje i ima dobre karakteristike. Ovaj profil je popustljiviji u pogledu uglova turpijanja i manje je osetljiv na prljavštinu. Pogodno za sve korisnike. (Slika B)

Illustration Benefit X-CUT Chain Cutter profile
02.
Tip lanca

Primer, X‑CUT™ SP33G

P – Piksel
Neki od naših lanaca imaju P u svom imenu, a P označava Pikel. Piksel lanac i vodilice, sa tanjom šasijom, male su težine i pružaju uski rez – što rezultira poboljšanom efikasnošću sečenja. Ovaj tip lanca se koristi samo sa piksel vodilicama. (Slika A)

Bez slova – Standardno
Međutim, češće je da nema slova iza C ili S u imenu lanca. Taj tip lanca je čvršći, širi lanac za sečenje, sa standardnom šasijom koja omogućava čvršće i robusnije lance i vodilice. (Slika B)

Illustration Benefit X-CUT Chain type
03.
Korak lanca

Primer, X‑CUT™ SP33G

Prva cifra posle slova govori o koraku lanca. Mini lanci imaju zube niskog profila, manje pogonske karike i pogodni su za manje motorne testere.

1 = 1/4” mini
2 = .325” mini
3 = .325”
8 = 3/8
9 = 3/8” mini

Korak lanca mora odgovarati vodilici i pogonskom lančaniku na vašoj motornoj testeri.

Illustration Benefit X-CUT Pitch
04.
Širina vodećeg zuba

Primer, X‑CUT™ SP33G

Druga cifra govori o širini vodećeg zuba.

1 = 1,1 mm/.043”
3 = 1,3 mm/.050”
5 = 1,5mm/.058”

Illustration Benefit X-CUT Chain Gauge
05.
Dodatna karakteristika

Primer, X‑CUT™ SP33G

Poslednje slovo u imenu lanca govori o dodatnim karakteristikama; obično je to G. G je skraćenica za Guarded drive link, funkciju za smanjenje povratnog udarca. (Slika A)

Illustration Benefit X-CUT Added feature