Chainsaw 562XP
Uputstva i vodiči

Kako naoštriti lanac testere

Lanac mora biti oštar i ispravno nategnut kako biste mogli da radite efikasno, bezbedno i precizno. Korišćenje turpije za oštrenje olakšava održavanje lanca u dobrom stanju.

UPOZORENJE: Koristite zaštitne rukavice kada radite s lancem!

Oštrenje lanca

Testera i vodilica treba da budu fiksirani zbog maksimalne stabilnosti. Zaključajte lanac aktiviranjem kočnice lanca ili tako što ćete ubaciti kombinovani ključ između vodilice i lanca na donjoj strani vodilice.

Počnite od zuba za sečenje. Postavite turpiju sa strelicama prema vrhu vodilice. Turpijajte obema rukama. Stavite turpiju pod odgovarajućim uglom prema valjcima. Turpijajte svaki drugi zub ravnomernim pokretima na napred. Važno je da svi zubi budu iste dužine. Kada završite turpijanje, okrenite testeru i isturpijajte ostatak zuba na isti način iz suprotnog smera.

Turpijanje šablona za visinu čistača

Razlika u visini između šablona za visinu čistača i vrha zuba odrediće koliko će rezni zub da reže. Isturpijajte šablon za visinu čistača otprilike svaki treći ili peti put kada turpijate rezne zube, u uslovima normalnog habanja.

Postavite turpiju na laanc i čvrsto ga držite jednom rukom. Izaberite „Meko“ ili „Tvrdo“ u zavisnosti koje drvo uglavnom režete. Držite ravnu turpiju u drugoj ruci i turpijajte šablon za visinu čistača dok trupija ne dođe u kontakt sa drugom turpijom. Zatim nastavite da turpijate sve šablone za visinu čistača na lancu. Kako će turpija nalegati na lanac zavisi od toga da li su rezni zubi turpijani desnom ili levom rukom.

Kako naoštriti lanac testere