Varför laddas BLi-batteriet ur för snabbt?

Om du märker att BLi-batteriet laddas ur snabbt medan du utför en uppgift kan det finnas några anledningar till det:

• Den omgivande temperaturen är för låg. Batteriet fungerar inte med full kapacitet när celltemperaturen är under 10 °C.
  • Se till att batteriet är fulladdat innan du använder det.
  • Batteriet kan vara för gammalt och har redan förlorat sin ursprungliga kapacitet. Det är cirka 4 % kapacitetsförlust per år även om du inte har använt batteriet så mycket.
  • Du har valt ett för litet batteri för dina behov. Kontrollera tabellen för drifttid/laddningstid för att välja rätt batteri.
  • Det kan vara problem med skärutrustningen eller själva produkten.
  • Du kanske inte använder produkten till den uppgift den är avsedd för. För att till exempel klippa högt gräs med en batteridriven gå bakom-gräsklippare krävs mer kraft.

Du kan förlänga batteritiden genom att använda ECO-läget och inte använda boost-läget på, till exempel, din blåsare.