Automower®01-07-2024

Så här uppdaterar du din Automower®-robotgräsklippare

Husqvarna släpper regelbundet ny programvara till sina Automower®-robotgräsklippare. Dessa uppdateringar åtgärdar inte bara prestanda- eller säkerhetsproblem, utan omfattar även nya funktioner.

Genom att uppdatera gräsklipparens programvara säkerställer du att den fungerar optimalt och du får dessutom tillgång till alla nya Husqvarna-funktioner.

Vad är inbyggd programvara?

Programvaran finns lagrad i en produkt, t.ex. en Automower®-robotgräsklippare. Den omfattar instruktioner som gör att produkten kan utföra grundläggande uppgifter, funktioner och kommunicera med andra enheter.

Så här uppdaterar du programvaran på din Automower®

Uppdatera programvaran själv med FOTA

Vissa Automower®-modeller har stöd för FOTA (Firmware Over The Air), som gör att du kan uppdatera programvaran själv. När en ny uppdatering av programvaran är tillgänglig får du ett meddelande i appen Automower® Connect. Följ anvisningarna på skärmen för att slutföra uppdateringen. Mer information om hur du använder FOTA finns i vår guide: FOTA: Så här uppdaterar du programvaran i Automower® själv.

Besök återförsäljaren för uppdateringar av programvaran

Om din Automower® inte har stöd för FOTA behöver du ta med gräsklipparen till din lokala återförsäljare för att uppdatera programvaran.

Vad händer om du inte uppdaterar programvaran?

Du kan fortsätta att använda gräsklipparen utan att uppdatera programvaran, men du har inte tillgång till några nya funktioner eller förbättringar. Om en programvaruuppdatering innehåller en säkerhetskorrigering och du har en Automower®-modell som har stöd för FOTA är uppdateringen obligatorisk och installeras automatiskt.

Programvaruuppdateringar för Automower®-modeller som har stöd för FOTA

Kontakta din lokala Husqvarna-återförsäljare om du behöver personlig hjälp med din robotgräsklippare.

Var den här artikeln till hjälp?