Så här byter du batteri på en bensindriven åkgräsklippare

När du använder en bensindriven åkgräsklippare kan du efter en tid märka att produkten inte startar tillräckligt snabbt eller inte startar alls.

En av anledningarna till detta kan vara att batteriet i den bensindrivna åkgräsklipparen är gammalt och behöver bytas ut.

För detta behöver du

• en ringnyckel
  • ett batteri; batteritypen kan variera beroende på vilken bensindriven åkgräsklippare du har. Läs i bruksanvisningen och kontrollera att du har rätt batterityp.

VARNING: Se till att ta av armband av metall innan du arbetar med batteriet.

Så här byter du batteri på den bensindrivna åkgräsklipparen

1. Lyft upp sätet.
  2. Använd nyckelverktyget för att öppna den bakre kåpan på klipparen.
  3. Batteriet sitter på produktens vänstra sida.
  4. Skruva alltid bort den NEGATIVA (-) kabeln med en ringnyckel. Det är den svarta.
  5. Skruva loss bulten som ansluter den positiva (+) kabeln med en ringnyckel. Det är den röda.
  6. Lossa remmen som håller batteriet på plats och ta loss det.
  7. Ta bort batteriet från åkgräsklipparen.
  8. Sätt det nya batteriet på plats.
  9. Dra åt remmen runt batteriet och sätt fast det.
  10. Skruva i bulten för att ansluta den POSITIVA kabeln först. Dra åt den med ringnyckeln.
  11. Skruva i bulten för att ansluta den NEGATIVA kabeln. Dra åt den med ringnyckeln.
  12. Sänk ner motorkåpan i rätt läge och lås den.