Gräsklippare01-05-2024

Så här använder du drivningen på gräsklipparens hjul

Om du vill använda drivningen på gräsklipparens hjul finns det olika sätt att använda den beroende på vilken typ av gräsklippare du äger:

Drivbygel

Bensindriven gräsklippare:

• Starta produkten
  • Dra drivbygeln mot det övre handtaget för att starta drivningen.
  • Tryck på knapparna/reglagen + och – för att ställa in körhastigheten (om det är aktuellt för modellen).
  • Släpp drivbygeln för att koppla ur drivningen, t.ex. när du går nära ett hinder. Obs! Om du släpper motorbromsbygeln avbryts drivningen automatiskt.
  • Innan du drar produkten bakåt ska du koppla ur drivningen och skjuta produkten framåt cirka 10 cm. Detta frigör hjulen.

Batteridriven gräsklippare:

Obs! På batteridrivna produkter kan du använda drivningen med eller utan knivarna aktiverade.

• Starta produkten:
  1. Öppna batteriluckan.
  2. Sätt i ett laddat batteri i batterihållaren.
  3. Vrid säkerhetsnyckeln till 1.
  4. På vissa modeller måste du aktivera kontrollpanelen.
  • Dra drivbygeln mot det övre handtaget för att starta drivningen.
  • Tryck på knapparna/reglagen + och – för att ställa in körhastigheten (om det är aktuellt för modellen).
  • Släpp drivbygeln för att koppla ur drivningen, t.ex. när du går nära ett hinder. Obs! Om du släpper motorbromsbygeln avbryts drivningen automatiskt.
  • Innan du drar produkten bakåt ska du koppla ur drivningen och skjuta produkten framåt cirka 10 cm.

Körspak

Bensindriven gräsklippare:

• Starta produkten.
  • Dra körspaken mot handtaget för att starta drivningen.
  • Tryck på knapparna/reglagen + och – för att ställa in körhastigheten (om det är aktuellt för modellen).
  • Tryck körspaken bort från handtaget för att koppla ur drivningen, t.ex. när du är nära ett hinder. Obs! Om du släpper motorbromsbygeln avbryts drivningen automatiskt.
  • Innan du drar produkten bakåt trycker du körspaken bort från styret och skjuter produkten framåt cirka 10 cm för att koppla ur drivningen helt.

Batteridriven gräsklippare:

Obs! På batteridrivna produkter kan du använda drivningen med eller utan knivarna aktiverade.

• Starta produkten:
  1. Öppna batteriluckan.
  2. Sätt i ett laddat batteri i batterihållaren.
  3. Vrid säkerhetsnyckeln till 1.
  4. På vissa modeller måste du aktivera kontrollpanelen.
  • Dra upp körkontrollspaken för att starta drivningen.
  • Tryck på knapparna/reglagen + och – för att ställa in körhastigheten (om det är aktuellt för modellen).
  • Släpp körkontrollspaken för att koppla ur drivningen, t.ex. när du är nära ett hinder. Obs! Om du släpper motorns bromshandtag avbryts drivningen automatiskt.
  • Innan du drar produkten bakåt trycker du körspaken bort från styret och skjuter produkten framåt cirka 10 cm för att koppla ur drivningen helt.