R400 Gen II
  1. Vodič
  2. Preporučeni proizvodi
Saveti pri kupovini

Šta imati u vidu pri kupovini nove rajderske kosačice

Kosite li veliki travnjak? Evo nekoliko stvari koje treba imati u vidu prije nego što kupite rajder.

Biranje prave rajderske kosačice za vaš posao uglavnom zavisi od tipa trave koji ćete kositi i toga kako izgleda dvorište. Uz Combi rezne glave možete da izaberete jednu od dvije tehnike košenja. Izbacivanje pozadi ili BioClip®. Evo nekoliko stvari po kojima se razlikuju.

Izbacivanje pozadi za višu travu

Ako planirate da kosite visoku, divlju travu ili grublje tipove trave, bolje je da nabavite rajder i reznom glavom sa izbacivanjem pozadi, koja može da se nosi sa velikim količinama trave.

BioClip® za finije travnjake

Imate li dobro održavan travnjak koji se često kosi? Onda je BioClip® najprikladniji za vaše svrhe. Fino pokošena travna masa se vraća na travnjak kao đubrivo. Svi naši modeli rajdera imaju tu opciju.

Pogon na svim točkovima

Ako je travnjak na nekim mjestima strm ili klizav, ili planirate da cijele godine koristite rajder, najbolje da uložite u model sa pogonom na svim točkovima (AWD). On vam obezbjeđuje bolju vuču kad vam je potrebna.

Rajderi

Saznajte više o našim rajderima

Pročitajte više

Profesionalni ili hobi

Ako tražite profesionalni rajder za cjelogodišnju upotrebu na velikim prostorima koje treba održavati, najbolji izbor su naše napredne rajder kosačice, kao što su R 420TsX AWD, opremljena prednjim svijetlima, mjeračem radnih sati sa podsjetnikom za servisiranje i premijum sjedištem.

Ako je u pitanju domaćinstvo, vjerovatno vam je primjereniji neki od rajdera za kućne primjene, radi praktičnijeg skladištenja.

Lake za vožnju i manevrisanje

Sve naše rajderske kosačice imaju rezne glave naprijed, da bolje kontrolišete radni prostor. Ovaj tip rezne glave omogućava i zavlačenje ispod žbunja i bliži prilaz ogradama i zidovima. Jedinstven zglob upravljačkog sistema čini naše rajdere veoma lakim za rukovanje. Radite efikasnije i brže dobijate sjajne rezultate, uz manje napora. Osim toga, široki asortiman opreme za rajdere olakšava i obavljanje drugih poslova u dvorištu, tokom cijele godine. Sa ili bez pogona na svim točkovima – odluka je vaša.

Šta treba imati u vidu kad kupujete Husqvarna rajder

Potražite sve dodatke, kao što su četka za sakupljanje trave, lišća i otpada. Grabulje za mahovinu, vertikator, razbacivač i prikolica za pripremu travnjaka, ralo za snijeg i naprijed postavljena četka za čišćenje ulaza i staza tokom cijele godine.