Hedge Trimmer 226HD60S
 1. Vodič
 2. Preporučeni proizvodi
Saveti pri kupovini

Šta imati u vidu pri kupovini makaza za živu ogradu

Kad birate makaze za živu ogradu, imajte u vidu posao za koji ćete ih koristiti. Da li orezujete visoke, niske ili dugačke žive ograde? Da li oblikujete živu ogradu?

Imamo tri vrste makaza za živu ogradu: dvostrane, jednostrane i štapne. Izaberite tip koji najviše odgovara vašim potrebama.

Dvostrane makaze za živu ogradu – najbolje za oblikovanje

Dvostrane makaze za živu ogradu su najbolji izbor za oblikovanje žive ograde. Dvostrane makaze za živu ogradu mogu da se opreme i podesivom zadnjom ručkom radi veće prilagodljivosti i bolje ergonomije kad šišate strane žive ograde.

Jednostrane makaze za živu ogradu – najbolje za veće površine

Ako su vam potrebne makaze za pravu živu ogradu, jednostrane makaze su pravi izbor za vas. Pošto su zubi samo na jednoj strani mača, nož može da bude duži a da nije pretežak. A sa dužim nožem možete skratiti veće površine jednim potezom.

Štapne makaze za živu ogradu – najbolje za veliki dohvat

Štapne makaze za živu ogradu su najbolji izbor za šišanje visokih i niskih živih ograda, kao i površinskog pokrivača. Veliki dohvat znači da ne morate da koristite merdevine, a opcija postavljanja mača pod uglom omogućava brže i praktičnije orezivanje.

  Koje su najbolje makaze za živu ogradu na baterijski pogon?

  Moderne baterijske makaze za živu ogradu su snažne, izuzetno tihe sa malim vibracijama i lake za održavanje. Ako dugo radite, dodatna baterija ili leđna baterija su odlična opcija koja će vam pomoći da posao obavljate efikasnije i udobnije. Pogledajte našu tabelu sa vremenom rada za bateriju / vremenom rada za kombinaciju proizvoda.

  Koliko dugo traje baterija Bli-X 36V?

  Preuzmite tabelu sa vremenom rada za bateriju od 36 V

  Koji su najbolji benzinski trimeri i makaze za živu ogradu?

  Benzinske makaze za živu ogradu imaju snažan motor što ih čini odličnim za zahtevnije poslove, poput orezivanja prerasle žive ograde.

  Iako su teže i bučnije od električnih modela, odlikuje ih duže vreme rada zbog čega su pogodnije za veća dvorišta i žive ograde. Takođe, pomoći će vam da brže obavite posao.

  Potražite meru kubnog kapaciteta, to će vam pomoći da odredite koliko je motor snažan. Motor sa većim kubnim kapacitetom je pogodniji za zahtevnije poslove orezivanja, ali ima veću potrošnju goriva i zahteva redovnije održavanje.

  Makate za živu ogradu

  Saznajte više o našim makazama za živu ogradu

  Pročitajte više