Saveti pri kupovini

Šta imati u vidu pri kupovini kosačice

Tražite da kupite kosačicu? Prvo što treba razmotriti je veličina travnjaka i način na koji želite da ga kosite. Evo nekoliko stvari koje treba imati u vidu pre kupovine.

Ne zaboravite – na svakih 1000 kvadratnih metara pokošenog travnjaka hodate dva ili tri kilometra. To znači da samohodne kosačice uopšte nisu loša opcija. Izbor sistema za košenje zavisi od tipa travnjaka i učestalosti košenja. Bočno i izbacivanje pozadi može da se nosi sa visokom, divljom travom, grubljim tipovima trave i travnjacima koji se rijetko kose.

Usitnjavanje prirodno đubri travnjak

BioClip® metoda (usitnjavanje) je idealna ako želite prvoklasne rezultate i ako često kosite. Fino isjeckana trava đubri travnjak i čini ga otpornijim na sušu.

Biranje kosačice sa kutijama za sakupljanje

Kosačice sa kutijama za sakupljanje obezbjeđuju uredan rezultat i štede vrijeme, jer ne morate da grabuljate pokošenu travu kad završite košenje. Na jesen možete da koristite kutije za sakupljanje lišća, a idealne su i ako je potrebno da izbjegnete alergijske reakcije na travu i smanjite širenje sjemena korova.

Kosačice

Saznajte više o našim kosačicama

Pročitajte više
Lawnmower LC 348 V

Izbor najbolje kosačice za vaše potrebe

  1. Odlučite se za širinu rezne glave zavisno od površine travnjaka
  2. Ako imate srednji do veći travnjak, preporučujemo da kupite samohodnu kosačicu
  3. Ako vam je travnjak srednje veličine i želite da malo i vježbate dok kosite, razmotrite kosačicu koja se gura
  4. Ako imate mali travnjak, razmislite o ručnoj kosačici koja nema direktne emisije i ne uznemirava susjede bukom
  5. Ako niste sigurni koji sistem za košenje najviše odgovara vašim navikama pri košenju, treba da se odlučite za kosačicu koja koristi nekoliko sistema za košenje – izbacivanje, prikupljanje i BioClip® (usitnjavanje)