TF 500-serie
  1. Vodič
  2. Preporučeni proizvodi
Saveti pri kupovini

Na šta paziti pri kupovini kultivatora

Kultivatori su odlični za rasturanje travnjaka i pripremu bašte za sadnju. Prikupili smo nekoliko savjeta koje treba imati u vidu prije kupovine novog kultivatora.

U ponudi imamo dva tipa kultivatora: sa zupcima sa prednje strane i sa zupcima sa zadnje strane.

Hoćete li da radite teže poslove? Nabavite kultivator sa zupcima sa zadnje strane!

Za velike i otvorene površine, najprikladniji je kultivator sa kontrarotirajućim zupcima sa zadnje strane i velikom radnom širinom.

Kultivatori sa zupcima sa zadnje strane su namijenjeni upotrebi na jako zbijenoj zemlji i travnjacima. Točkovi sa pogonom i kontrarotirajući zupci čine da ove mašine vrlo efikasno prekopavaju tlo. 

Radite manje baštenske poslove? Nabavite kultivator sa zupcima sa prednje strane!

Modeli sa zupcima sa prednje strane su prikladni za lakše radove u pejzažnoj arhitekturi, npr. priprema lija za cvijeće i parcelica u bašti. Ove kultivatore pogone zupci, a dostupni su u radnoj širini od 24 cm do 85 cm. Manji modeli su savršeni za tjesnije dvorišne prostire, a mogu da se opreme i dodacima za razne poslove u dvorištu.  

Kultivatori

Saznajte više o našim kultivatorima

Pročitajte više

Opšti savjeti za kupovinu kultivatora

Za razne zadatke u dvorištu, predlažemo da kupite kultivator sa zupcima sa prednje strane i dodacima za grabuljanje mahovine, uređivanje ivica, zasijecanje i oranje. Ako imate više malih cvijetnih lija u dvorištu, kultivator za koji se odlučite treba da ima transportne točkove ili ručke za nošenje. Za optimalno manevrisanje i kontrolu, naši kultivatori imaju stepen kretanja za hod unazad.