Brushcutter 325R
 1. Vodič
 2. Preporučeni proizvodi
Saveti pri kupovini

Šta imati u vidu pri kupovini motornih kosa

Treba li vam nova motorna kosa da biste raščistili veći prostor, visoku travu ili da biste rezali grmove i malo drveće? Evo nekoliko stvari koje treba imati u vidu prije nego što kupite motornu kosu.

Motorne kose su vrijedni pomoćnici vlasnika šuma i imanja. Koriste se za sve, od njege travnjaka do raščišćavanja visoke trave i žbunova. Ako znate kako će se koristiti, možemo da vam pomognemo pri izboru pravog.

Planirate li profesionalnu upotrebu?

Za profesionalnu upotrebu je važno izabrati profesionalnu motornu kosu koja ima dug radni vijek i prikladna je za posao koji planirate da obavljate. Modeli Husqvarna 500 su profesionalne, beskompromisne motorne kose pravljene za udobnost korišćenja tokom cijelog radnog dana.

Koju snagu motorne kose da izaberem?

Za profesionalne korisnike je važno da izaberu motornu kosu odgovarajuće snage, a ne da se samo uhvate za najjači model. Jak motor će lakše kositi vegetaciju, ali je i teži. To je zamorno ako radite satima, pa ćete biti manje efikasni. Zato ćete, kao profesionalac, možda odlučiti da imate nekoliko motornih kosa, zavisno od posla koji radite. Međutim, običan kupac bi trebalo da se uvjeri da je mašina dovoljno jaka da može da obavi planiran posao.

Savršeno za vlasnike imanja

Ako radite na malom ili srednjem imanju ili u ruralnom dvorištu sa žbunovima, grmljem i malim stablima, onda je za posao savršena motorna kosa srednje klase. Možete da zamijenite reznu glavu, zavisno od toga kosite li travu ili grublju vegetaciju. Ove motorne kose su udobne, svestrane i lake za upotrebu.

  Motorne kose

  Saznajte više o našim motornim kosama

  Pročitajte više

  Koliko se lako koristi?

  Kad birate motornu kosu, treba da uzmete u obzir i lakoću zamjene noževa i glava trimera. Uvjerite se i da je lako zamijeniti trimi nit kad koristite glavu trimera, kao i da je mehanizam za uvod praktičan. Husqvarna motorne kose koriste Tap-&-Go sistem uvodnika, što znači da se trimi nit automatski uvlači kad pritisnete glavu o tlo.

  Šta imati u vidu pri biranju motorne kose

  1. Važno je da se motorna kosa lako pokreće, naročito ako nemate iskustva
  2. Velika snaga, velik obrtni moment i naglo ubrzanje su važni pri košenju vegetacije, ali nemojte da se odlučite za nepotrebno tešku mašinu ako radite po cijeli dan
  3. Uvjerite se da remen raspoređuje teret, radi udobnog korišćenja i efikasnosti
  4. Provjerite da li drške mogu da se nagnu u odnosu na osovinu, da bi se spriječilo neravnomjerno opterećivanje leđa
  5. Provjerite da li se drške sklapaju radi lakšeg transporta i skladištenja
  6. Naši motori opremljeni su kontrolom emisija, radi zdravijeg radnog okruženja, ali i očuvanja životne sredine u cjelini