Blower 125BV 952711902
  1. Vodič
  2. Preporučeni proizvodi
Saveti pri kupovini

Šta imati u vidu pri kupovini duvača lišća

Duvač je sjajan pomoćnik za čišćenje lišća, otpadaka, trave i orezaka žive ograde. Ali o čemu da vodite računa kad kupujete nov duvač lišća? Evo nekoliko stvari koje treba imati u vidu prije kupovine.

Imamo duvače lišća za sve vaše potrebe. Ako znate za šta ćete ga koristiti, možemo da vam pomognemo pri izboru pravog.

Ručni ili naprtni?

Pri kupovini duvača je važno uzeti u obzir za šta ćete ga koristiti. Ako ga koristite kraće vreme i za manju količinu otpada, bolje je da uzmete lagan i okretan duvač lišća, kao što je Husqvarna 125B. Ako radite duže i sa više materijala, bolji je naprtni duvač. Naprtni duvači se dele na dve kategorije, za opšte profesionalne poslove, i za veoma zahtevne zadatke. Najjači duvač je Husqvarna 580BTS, koji koristi filter na usisu vazduha, za duže vreme rada i korišćenje bez problema.

Pretvorite duvač u usisivač

Duvač može da se pretvori u usisivač za travu, usitnjenu masu i lišće sa tla. Ovo je naročito korisno na mestima na kojima ne želite da razduvavate otpatke uokolo, npr. uz jezerca i pored vozila. Husqvarna 125BVx se isporučuje sa kompletom za usisavanje.

Duvači lišća

Saznajte više o našim duvačima lišća

Pročitajte više
Blower 234BT

Akumulator ili benzin?

Moderni akumulatorski duvači su lagani, snažni, izuzetno tihi i skoro bez vibracija. Svi Husqvarna proizvodi koriste isti punjač, a punjenja akumulatora od 4,2 Ah traje 30–50 minuta. Možete da radite ceo dan ako imate nekoliko rezervnih akumulatora ili naprtni akumulator. Akumulatorski duvači su savršeni za poslove u zatvorenom prostoru, ili kad radite na mestima na kojima je zabranjena buka, kao što su bolnice, škole i gradski parkovi. Ako radite teži posao, npr. uklanjate veliku količinu mokrog lišća, preporučujemo benzinski naprtni duvač, koji je prikladniji za takav zadatak. 

Šta imati u vidu pri kupovini duvača lišća

  1. Treba da se lako pokreće i koristi
  2. Izaberite duvač malog nivoa vibracija da biste sprečili zamor i povrede koje izazivaju vibracije
  3. Uverite se da ima dovoljnu brzinu i protok vazduha za zadatak
  4. Ako radite po više sati, uverite se da je naprtni duvač lišća opremljen udobnim remenovima, i da ima pojas za karlicu i široke trake za ramena za smanjenje opterećenja