325L
  1. Vodič
  2. Preporučeni proizvodi
Saveti pri kupovini

Šta imati u vidu pri kupovini novog trimera za travu

Želite da pokosite ivice travnjaka u dvorištu? Evo nekoliko stvari koje treba imati u vidu prije nego što kupite trimer za travu. Postoje dva osnovna tipa trimera, sa pravom i sa zakrivljenom osovinom, i mnogi dodaci koji mogu od trimera za travu da naprave svestranu baštensku alatku.

Treba li vam zakrivljena ili prava osovina?

Trimer za travu služi košenju ivica travnjaka koje kosačica ne može da dohvati. Trimer sa zakrivljenom osovinom se često koristi za lako dosezanje ćoškova i cvijetnih vrtova. Mašine sa pravim osovinama i konusnim zupčanicima su namijenjene zahtjevnijim poslovima i olakšavaju domet ispod živih ograda, grmova i sličnih mjesta.

Nabavite odgovarajuću opremu

Trimeri za travu sa pravom osovinom mogu da imaju J dršku, koja sprječava korisnika da se previše primakne reznoj opremi, kao dodatnu opremu. Kad kosite nožem za travu, uvijek treba koristiti J dršku.

Ako želite da trimer obavlja još više baštenskih poslova nabavite kombinovani trimer sa odvojivom osovinom. Osim toga što je takve modele lakše skladištiti, oni su i višenamjenske mašine koje se mogu opremiti sa nekoliko dodataka, kao što su makaze za živu ogradu, duvač, ivičar, teleskopska testera i vučni sakupljač.

Combi Trimmer 129LK
Trimeri za travu

Saznajte više o našim trimerima za travu

Pročitajte više