Robotmaaiers11/03/2024

Uw Automower®-robotmaaier bijwerken

Husqvarna brengt regelmatig nieuwe firmware uit voor uw Automower® robotmaaier. Deze updates zijn niet alleen gericht op prestatie- of beveiligingsproblemen, maar bieden ook nieuwe functies.

Door de firmware van uw maaier up-to-date te houden, zorgt u voor optimale prestaties en krijgt u toegang tot alle nieuwe functies die Husqvarna uitbrengt.

Firmware begrijpen

Firmware is een vorm van software die in een product is opgeslagen, zoals in de Automower® robotmaaier. Het bevat de instructies waarmee het product basistaken en -functies kan uitvoeren en kan communiceren met andere apparaten.

De firmware van uw Automower® bijwerken

Zelf de firmware bijwerken

Sommige Automower®-modellen ondersteunen Firmware Over The Air (FOTA)-technologie, waarmee u de firmware zelf kunt bijwerken. Wanneer er een nieuwe firmware-update beschikbaar is, brengt Automower® Connect u op de hoogte. Volg de instructies op het scherm om de update te voltooien. Raadpleeg voor gedetailleerde instructies over het gebruik van FOTA onze handleiding: Wat is FOTA en hoe gebruik ik dit?

Als u hulp nodig hebt bij het bijwerken van de firmware, aarzel dan niet om contact op te nemen met uw plaatselijke dealer.

De dealer bezoeken voor firmware-updates

Als uw Automower®-robotmaaier FOTA niet ondersteunt, moet u uw maaier naar uw plaatselijke dealer brengen voor een firmware-update. Dealers werken uw maaier altijd bij naar de nieuwste firmwareversie tijdens onderhoud voorafgaand aan de winteropslag.

Wat als u de firmware niet bijwerkt?

U kunt de maaier blijven gebruiken zonder de firmware bij te werken, maar u hebt dan geen toegang tot nieuwe functies of verbeteringen. Als een firmware-update echter een beveiligingspatch bevat en u een Automower®-model hebt dat FOTA ondersteunt, is de update verplicht en wordt deze automatisch geïnstalleerd.

Firmwareupdates voor Automower®-modellen die FOTA ondersteunen

Neem contact op met uw plaatselijke Husqvarna-dealer als u persoonlijke assistentie nodig hebt met uw robotmaaier.