Probleem met de wifi-verbinding met Automower®-robotmaaier

Alleen van toepassing op Automower®-modellen die wifi ondersteunen.

Een wifi-verbinding kan een stabiele verbinding bieden met de Husqvarna Cloud en de app Automower® Connect, maar in sommige gevallen kan het zijn dat uw robotmaaier wordt losgekoppeld van het wifi-netwerk.

Wat gebeurt er wanneer de verbinding tussen de maaier en het wifi-netwerk wordt verbroken?

Een Automower®-model dat alleen communiceert met de Husqvarna Cloud via wifi, wordt weergegeven als losgekoppeld in de app Automower® Connect als er geen wifi-signaal is. Dit is normaal als het wifi-netwerk niet het hele werkgebied van de maaier dekt.

Een model van Automower® dat communiceert met de Husqvarna Cloud via zowel mobiele als wifi -connectiviteit schakelt automatisch over naar een mobiele aansluiting als er geen wifi-signaal is, en u kunt de maaier op de normale manier bedienen. De verbroken verbinding wordt niet als zodanig weergegeven als er geen wifi-signaal is.

Wanneer een model met alleen wifi wordt losgekoppeld van het wifi-netwerk, geldt het volgende:

• De maaier blijft uw gazon gewoon volgens schema maaien.
  • De maaier kan niet communiceren met de Husqvarna Cloud.
  • U kunt de maaier bedienen met de app Automower® Connect als u via Bluetooth bent verbonden met uw maaier en zich binnen 30 meter / 100 ft van de maaier bevindt.
  • U kunt opdrachten verzenden via de smart home services, zoals Google Home, Amazon Alexa en IFTTT, maar de maaier kan de opdrachten niet ontvangen of uitvoeren. Opdrachten van smart home services die worden verzonden wanneer de maaier niet is verbonden, worden niet opgeslagen voor later.
  • De maaier maakt automatisch opnieuw verbinding met de Husqvarna Cloud, nadat deze een netwerksignaal heeft ontvangen. Vervolgens kunt u de maaier als gebruikelijk bedienen met de app Automower® Connect en smart home services. Het dashboard Automower® Connect geeft aan wanneer uw maaier is aangesloten.

Waarom is de verbinding met mijn maaier verbroken?

Er kunnen verschillende redenen zijn waarom uw maaier wordt losgekoppeld. Uw mobiele apparaat heeft mogelijk geen verbinding meer met internet, of een instelling is ergens gewijzigd.

Een model met alleen wifi wordt weergegeven als losgekoppeld, bijvoorbeeld in de volgende gevallen:

• Er is geen wifi-netwerk toegevoegd.
  • Alle wifi-netwerken zijn verwijderd.
  • Er komt geen wifi-signaal van de wifi-netwerkrouter, bijvoorbeeld vanwege een stroomstoring.
  • Het wifi-netwerk is niet verbonden met internet.
  • Het wifi-signaal is te zwak, bijvoorbeeld omdat de maaier zich buiten het bereik van de beschikbare wifi-netwerken bevindt.

Problemen met een wifi-aansluiting oplossen

In veel gevallen is een eenvoudige herstart van de maaier of uw mobiele apparaat voldoende, maar als het probleem zich blijft voordoen of zich meermaals herhaalt, moet u wellicht wat problemen oplossen. U kunt het probleem het gemakkelijkst oplossen met onze productzoeker. U wordt stap voor stap naar een oplossing geleid op basis van uw specifieke omstandigheden.

Productzoeker openen

Raadpleeg de onderstaande informatie als u de productzoeker liever niet gebruikt.

Hier zijn een paar fundamentele dingen die u kunt proberen:

1. Start de maaier opnieuw: Zet het product op OFF en vervolgens op ON.
  2. Start uw telefoon opnieuw op.
  3. Start de app Automower® Connect opnieuw. IOS | Android
  4. Zorg ervoor dat u over de nieuwste versie van de app Automower® Connect beschikt. App Store | Google Play
  5. Controleer of uw telefoon een internetverbinding heeft.
  6. Controleer of er een wifi-netwerk is toegevoegd. Zie Meer > instellingen > Automower® Connect > Wifi in de app Automower® Connect. Sluit de maaier aan op een wifi-netwerk als er geen wifi is toegevoegd.
  7. Als er een stroomstoring is, wacht u tot er weer stroom beschikbaar is.
  8. Zorg dat de router normaal werkt en dat uw netwerkrouter een wifi-signaal uitzendt.
  9. Zorg dat het wifi-netwerk is verbonden met internet.
  10. Versterk het wifi-signaal als het zwak is.

Het wifi-signaal controleren en verbeteren

Voor het beste resultaat raden wij u aan om ervoor te zorgen dat het wifi-netwerk uw hele gazon bestrijkt. Als het signaal in sommige delen van het werkgebied zwak is, kan het een goed idee zijn om het signaal te versterken, bijvoorbeeld door netwerkverlengsnoeren te gebruiken. Er zijn verlengsnoeren verkrijgbaar bij externe leveranciers die specifiek zijn bedoeld voor gebruik buitenshuis.

In de app Automower® Connect kunt u de signaalsterkte van het wifi-netwerk controleren in het gebied waar de robotmaaier zich momenteel bevindt.

1. Open de app Automower® Connect en meld u aan.
  2. Selecteer Meer > Instellingen > Automower® Connect.
  3. Voer uw pincode in.
  4. Controleer de signaalsterkte onder Wifi.

Werkt het nog steeds niet?

Als u de bovenstaande stappen hebt geprobeerd en de aansluiting nog steeds niet werkt, neem dan contact op met uw plaatselijke dealer.

Meer informatie