Probleem met de Bluetooth-verbinding met Automower®-robotmaaier

Bluetooth biedt normaal gesproken een stabiele verbinding met de app Automower® Connect en uw maaier, zolang u zich binnen een afstand van 30 meter / 100 ft bevindt van de maaier en er geen obstakels zijn tussen u en de maaier. Maar in sommige gevallen kunt u problemen ondervinden bij het koppelen of verbinden met de app Automower® Connect.

Problemen met de Bluetooth-verbinding oplossen:

In veel gevallen is een eenvoudige herstart van de maaier of uw mobiele apparaat voldoende, maar als het probleem zich blijft voordoen of zich meermaals herhaalt, moet u wellicht wat problemen oplossen. U kunt het probleem het gemakkelijkst oplossen met onze productzoeker. U wordt stap voor stap naar een oplossing geleid op basis van uw specifieke omstandigheden.

Productzoeker openen

Raadpleeg de onderstaande informatie als u de productzoeker liever niet gebruikt:

Algemene probleemoplossing

• Bevindt u zich binnen het Bluetooth-bereik? Zorg ervoor dat u dicht genoeg (30 meter / 100 ft) bij de maaier bent. U moet dicht bij de maaier blijven tot het koppelen is voltooid.
  • Hebt u lang genoeg gewacht? Wacht nog iets langer. Het kan enige tijd duren voordat het product verbinding maakt, vooral als uw maaier onlangs opnieuw is opgestart.
  • Is er nog een actieve Bluetooth-aansluiting? Controleer of uw maaier niet al is verbonden met het apparaat van iemand anders. Modellen van Automower® NERA ondersteunen twee Bluetooth-aansluitingen tegelijk, maar alle andere modellen ondersteunen slechts één actieve Bluetooth-aansluiting tegelijk.
  • Hebt u locatieservices en Bluetooth ingeschakeld? Controleer de Bluetooth-instellingen op uw telefoon en voor de app Automower® Connect. Voor Android moet u uw locatieservices ook controleren. Zie Locatieservices en Bluetooth inschakelen.
  • Probeert u verbinding te maken met de juiste maaier? Als u meerdere maaiers hebt, zorg er dan voor dat u probeert verbinding te maken met de juiste maaier. Controleer het serienummer (te vinden op het productplaatje van de maaier).

Bluetooth-koppeling

• Zie voor algemene instructies Een Automower®-robotmaaier toevoegen aan Automower® Connect.
  • Staat de maaier in de koppelmodus? Start de maaier opnieuw op en probeer deze opnieuw te koppelen. Als de maaier opnieuw wordt opgestart, wordt de Bluetooth-koppelmodus gedurende 180 seconden geactiveerd voor alle robotmaaiers die na 2018 zijn geproduceerd.
  • Is de optie Connect@Home niet beschikbaar op het display van de maaier onder Accessoires? Start de maaier opnieuw. Als de maaier opnieuw wordt opgestart, wordt de Bluetooth-koppelmodus gedurende 180 seconden geactiveerd voor alle robotmaaiers die na 2018 zijn geproduceerd.
  • Is uw telefoon al gekoppeld aan uw maaier? Controleer of uw maaier al is gekoppeld met uw apparaat van Automower® Connect:
    • Open de lijst met producten die via Bluetooth zijn verbonden met uw apparaat: Voor iPhone-gebruikers: Selecteer Instellingen > Bluetooth. | Voor Android-gebruikers: Veeg omlaag vanaf de bovenkant van het scherm. Zorg ervoor dat Bluetooth aan staat. Houd Bluetooth ingedrukt.
    • Als de maaier in de lijst wordt weergegeven, verbreekt u de koppeling met uw toestel: Voor iPhone-gebruikers: Verbreek de koppeling met uw maaier. | Voor Android-gebruikers: Verbreek de koppeling met uw maaier.
    • Probeer uw apparaat opnieuw te koppelen met uw maaier volgens de instructies in de app Automower® Connect.

Werkt het nog steeds niet?

Als u de bovenstaande stappen hebt geprobeerd en de aansluiting nog steeds niet werkt, neem dan contact op met uw plaatselijke dealer.