Robotmaaiers1/07/2024

Een Automower®-robotmaaier toevoegen aan Automower® Connect

Met de app Automower® Connect hebt u vanaf uw mobiele apparaat volledige controle over uw maaier. Met de app kunt u uw maaier starten, stoppen of parkeren, de instellingen ervan controleren en aanpassen, en nog veel meer.

Ga aan de slag door de app te downloaden, een account te maken en uw robotmaaiers aan de app toe te voegen.

De app Automower® Connect downloaden

Beschikbaar voor zowel iOS- als Android-apparaten. U vindt de app op uw gebruikelijke downloadlocaties voor apps: Google Play | App Store.

Een Husqvarna-account maken

Het is niet vereist om een account te hebben om uw Automower®-robotmaaier te bedienen via de Automower® Connect-app, maar het hebben van een account biedt wel veel voordelen. Een Husqvarna-account maken:

 1. Open de Automower® Connect-app.
 2. Tik op Registreren om een nieuw account te maken.
 3. Volg de instructies op het scherm.

Een Automower®-robotmaaier toevoegen aan uw account

 1. Open de Automower® Connect-app.
 2. Selecteer Aanmelden en voer uw inloggegevens in.
 3. Selecteer Automower® toevoegen als dit de eerste maaier is die u toevoegt. Selecteer anders Meer > Mijn maaiers en tik op het plusteken (+).
 4. Selecteer het model van uw maaier.
 5. Volg de instructies op het scherm om uw apparaat aan uw maaier te koppelen.

Verbinding maken met uw maaier

Automower®-robotmaaiers gebruiken verschillende technologieën om verbinding te maken met de app Automower® Connect. Afhankelijk van het model ondersteunt uw robotmaaier een of meer van de onderstaande technologieën.

Mobiele aansluiting

Via een mobiele verbinding kunt u uw robotmaaier verbinden met de Automower® Connect app, zodat u de maaier altijd en overal kunt bedienen (wanneer de maaier mobiele dekking heeft). Ook kunt u pushmeldingen en alarmen ontvangen en de positie van uw maaier traceren in geval van diefstal.

Bluetooth-verbinding

Deze optie, ook wel Automower® Connect@Home genoemd, stelt u in staat verbinding te maken met de Automower® Connect-app om de maaier te bedienen wanneer u zich binnen het Bluetooth-bereik bevindt (5 meter/16 voet van de maaier).

Wifi-aansluiting

Via een wifiverbinding kan uw robotmaaier verbinding maken met de Automower® Connect-app, zodat u de maaier altijd en overal kunt bedienen (wanneer de maaier wifidekking heeft). Volg onze stapsgewijze instructies voor het toevoegen van een wifi-netwerk.

Belangrijkste verschillen

Veel functies zijn precies hetzelfde in de app Automower® Connect, ongeacht hoe u verbinding maakt met de maaier. Maar er zijn enkele belangrijke verschillen. Hieronder staat een overzicht van de belangrijkste kenmerken die verschillen.

KenmerkenMobiele aansluitingWifi-aansluitingBluetooth-aansluiting (Connect@Home)Tijdelijke aansluiting (Automower® Direct)
Modus ingelogdJaJaJaNee
Maaier aan account toevoegenJaJaJaNee
AfstandsbedieningAansturing vanaf elke locatie en op elk moment wanneer de maaier mobiele dekking heeftAansturing vanaf elke locatie en op elk moment wanneer de maaier wifi-dekking heeftAansturing wanneer u zich binnen het Bluetooth-bereik van de maaier bevindt (30 m/100 ft)Aansturing wanneer u zich binnen het Bluetooth-bereik van de maaier bevindt (30 m/100 ft)
SatellietkaartweergaveJaJa*NeeNee
Diefstal-opsporingsfunctieJaNeeNeeNee
PushmeldingenJaJaNeeNee

Houd er rekening mee dat uitzonderingen kunnen gelden voor de professionele serie van Husqvarna.

Tijdelijke aansluiting (Automower® Direct)

Alle Automower®-robotmaaiers (geproduceerd in 2018 of later, behalve Automower®-model 105) kunnen worden verbonden via een tijdelijke verbinding. De verbinding wordt tot stand gebracht via Bluetooth en de aanmeldoptie Automower® Direct. Voor deze optie is de app Automower® Connect vereist, maar het is niet vereist aangemeld te zijn bij een account. U moet de pincode van de maaier invoeren en een nieuwe verbinding tot stand brengen, telkens wanneer u toegang wilt krijgen tot de maaier of deze wilt aansturen met uw mobiele apparaat.

 1. Zorg ervoor dat locatieservices en Bluetooth zijn ingeschakeld op uw mobiele apparaat. Zie Locatieservices en Bluetooth-toegang inschakelen.
 2. Open de Automower® Connect-app.
 3. Selecteer Automower® Direct en volg de instructies op het scherm.


Hoeveel maaiers kan ik toevoegen aan Automower® Connect?

U kunt een onbeperkt aantal Automower®-robotmaaiers toevoegen aan uw app Automower® Connect. Als u een hele partij robotmaaiers hebt, krijgt u nog meer zicht en grip op uw maaiers met Husqvarna Fleet Services.

Problemen met het verbinden met of toevoegen van een maaier

Als u problemen ondervindt bij het verbinden met of toevoegen van een maaier, raadpleeg dan onze gids voor het oplossen van problemen.

Raadpleeg de volgende documenten voor meer informatie:

Neem voor persoonlijke hulp met uw robotmaaier contact op met uw plaatselijke Husqvarna-dealer.

Was dit artikel nuttig?