Robotmaaiers11/02/2024

Problemen met mobiele verbindingen van Automower®-robotmaaiers oplossen

Het mobieletelefonienetwerk biedt normaal gesproken een stabiele verbinding met de Husqvarna-cloud en de Automower® Connect-app, maar in sommige gevallen kan het zijn dat de verbinding van uw robotmaaier met de Automower® Connect-app wordt verbroken.

Wat gebeurt er wanneer de verbinding tussen de maaier en het mobieletelefonienetwerk wordt verbroken?

Als de verbinding tussen de maaier en het mobieletelefonienetwerk is verbroken:

• De maaier blijft uw gazon gewoon volgens schema maaien.
  • De maaier kan niet communiceren met de Husqvarna Cloud via het mobiele netwerk.
  • U kunt opdrachten verzenden via de smart home services, zoals Google Home, Amazon Alexa en IFTTT, maar de maaier kan de opdrachten niet ontvangen of uitvoeren. Opdrachten die worden verzonden wanneer de verbinding van de maaier is verbroken, worden niet opgeslagen voor later.
  • U kunt de maaier bedienen met de app Automower® Connect als u via Bluetooth bent verbonden met uw maaier en zich binnen 30 meter / 100 ft van de maaier bevindt.
  • De maaier maakt automatisch weer verbinding met de Husqvarna-cloud nadat hij een netwerksignaal ontvangt. U kunt de maaier dan zoals gebruikelijk bedienen met de Automower® Connect-app en Smart Home-diensten. Het dashboard in Automower® Connect wordt weergegeven wanneer uw maaier is verbonden.
  • Als de verbinding van de maaier was verbroken na een stop- of pauzeopdracht, drukt u op START op de maaier om deze het werk te doen hervatten en weer een verbinding tot stand te brengen.
  • Een model van Automower® dat communiceert met de Husqvarna Cloud via zowel mobiele als wifi -connectiviteit schakelt automatisch over naar een wifi-aansluiting als er geen mobiel signaal is, en u kunt de maaier op de normale manier bedienen. De verbroken verbinding wordt niet als zodanig weergegeven als er geen mobiel signaal is.

Waarom is de verbinding met mijn maaier verbroken?

Er kunnen verschillende redenen zijn waarom uw maaier van het mobiele netwerk wordt losgekoppeld. Dit zijn onder andere tijdelijke netwerkproblemen, slechte dekking in uw omgeving, het verbreken van de internetverbinding van uw mobiele apparaat of een wijziging van de instellingen.

Voor bepaalde modellen geldt dat als de werking niet binnen een bepaalde tijd wordt hervat nadat de STOP-knop is ingedrukt of nadat de maaier is gepauzeerd, de status van de maaier verandert in Gestopt – Niet verbonden of Gepauzeerd – Niet verbonden om de accu te sparen. Deze handeling is normaal. De periode tot de loskoppeling varieert tussen 25 minuten en 5 uur, afhankelijk van het accuniveau. Wanneer dit gebeurt, drukt u op START op de maaier om de werking ervan te hervatten en opnieuw een verbinding tot stand te brengen. Houd er rekening mee dat het product normaal gesproken niet stopt of pauzeert omdat de verbinding is verbroken. In plaats daarvan wordt de verbinding verbroken omdat deze is gepauzeerd of gestopt.

Het oplossen van problemen met de verbinding met een mobieletelefonienetwerk

In veel gevallen is een eenvoudige herstart van de maaier of uw mobiele apparaat voldoende, maar als het probleem aanhoudt, moet u wellicht wat problemen oplossen. De oplossingen zijn afhankelijk van het Automower®-model, de status of instellingen van de maaier en/of uw mobiele apparaat, de dekking van het mobieletelefonienetwerk, enzovoort.

U kunt het probleem het gemakkelijkst oplossen met onze productzoeker. U wordt stap voor stap naar een oplossing geleid op basis van uw specifieke omstandigheden.

Open productzoeker

Raadpleeg de onderstaande informatie als u de productzoeker liever niet gebruikt.

Basisstappen voor probleemoplossing

1. Start de maaier opnieuw: Zet het product op OFF en vervolgens op ON.
  2. Start uw telefoon opnieuw op.
  3. Start de Automower® Connect-app opnieuw op. iOS | Android
  4. Werk de Automower® Connect-app bij: Zorg dat u over de nieuwste versie van de app beschikt. App Store | Google Play
  5. Controleer de internetverbinding van uw telefoon: Controleer of uw telefoon een internetverbinding heeft.
  6. Controleer de netwerkdekking van de maaier: Controleer het netwerkpictogram op het display van de maaier. Als de dekking altijd slecht is, kunt u eventueel contact opnemen met uw Husqvarna-dealer om u te helpen bij het overstappen naar een andere netwerkprovider (hiermee zijn extra kosten gemoeid).
  7. Controleer op tijdelijke problemen met het mobieletelefonienetwerk: Als het netwerk niet beschikbaar is in uw gebied, wordt de status van uw maaier ingesteld op Niet verbonden. Wacht tot de netwerkproblemen zijn opgelost en maak opnieuw verbinding met uw maaier.
  8. Werk de firmware van de maaier bij: Voor modellen die FOTA ondersteunen moet u zorgen dat nieuwe firmware wordt geïnstalleerd wanneer deze beschikbaar komt. Controleer de app Automower® Connect op nieuwe meldingen.

De Automower® Connect-module opnieuw opstarten

Als het bovenstaande niet werkt, probeert u de Automower® Connect-module opnieuw op te starten. Dit kan met het display van de maaier of de app Automower® Connect, afhankelijk van het Automower®-model dat u hebt. Houd er rekening mee dat het even kan duren, voordat de maaier een verbinding met de Husqvarna Cloud tot stand heeft gebracht, nadat deze opnieuw is opgestart.

Start de Automower® Connect-module opnieuw op met behulp van de Automower® Connect-app

1. Zorg dat u zich binnen Bluetooth-bereik bevindt en maak via Bluetooth verbinding met uw maaier.
  2. Selecteer Instellingen in de Automower® Connect-app en tik op Automower® Connect.
  3. Schakel de Automower® Connect-module uit door de optie Automower® Connect uit te schakelen.
  4. Wacht 5 minuten.
  5. Start de Automower® Connect-module opnieuw op door de optie Automower® Connect in te schakelen.

De Automower® Connect-module opnieuw opstarten met behulp van het display van de maaier

1. Ga naar Accessoires > Automower® Connect.
  2. Schakel de Automower® Connect-module uit door de optie Automower® Connect uit te schakelen.
  3. Wacht 5 minuten.
  4. Start de Automower® Connect-module opnieuw op door de optie Automower® Connect in te schakelen.

Het koppelingsproces voltooien

De onderstaande informatie is van toepassing op de volgende Automower®-modellen:

• Automower® 405X
  • Automower® 410XE NERA
  • Automower® 415X
  • Automower® 430X NERA
  • Automower® 435X AWD
  • Automower® 450X NERA
  • Automower® 450X EPOS™
  • Automower® 450XH EPOS™
  • Automower® 535 AWD
  • Automower® 550 EPOS™
  • Automower® 550H EPOS™

Als u zich buiten Bluetooth-bereik van uw maaier bevindt wanneer u verbinding maakt via Bluetooth, schakelt uw maaier automatisch over naar een verbinding met een mobieletelefonienetwerk. Als uw maaier niet is gekoppeld aan Automower® Connect en de Husqvarna-cloud via het mobieletelefonienetwerk, wordt deze weergegeven als Niet verbonden wanneer u zich buiten Bluetooth-bereik van uw maaier bevindt. In dat geval moet u opnieuw koppelen.

Ga als volgt te werk om te controleren of uw maaier is gekoppeld via het mobiele netwerk:

• Selecteer Instellingen in de Automower® Connect-app en tik op Automower® Connect. Als hier Niet verbonden staat, is uw maaier niet gekoppeld via het mobieletelefonienetwerk.
  • Meld u met een ander apparaat aan bij de Automower® Connect-app. Als uw maaier niet staat vermeld onder Mijn maaiers op het andere apparaat, is uw maaier niet verbonden via het mobieletelefonienetwerk.

Koppel uw maaier met behulp van het mobieletelefonienetwerk met Automower® Connect

1. Zorg ervoor dat u zich binnen het Bluetooth-bereik bevindt en maak via Bluetooth verbinding met uw maaier.
  2. Selecteer Instellingen in de Automower® Connect-app en tik op Automower® Connect.
  3. Tik op Nieuwe koppeling maken om het proces voor een nieuwe koppeling te starten en volg daarna de instructies op het scherm.

Werkt de verbinding nog steeds niet?

Als u de bovenstaande maatregelen hebt getroffen en de aansluiting nog steeds niet werkt, neemt u contact op met uw plaatselijke Husqvarna-dealer.

Meer informatie

Neem voor persoonlijke hulp met uwAutomower®-robotmaaier contact op met uw plaatselijke Husqvarna-dealer.