Alati za korišćenje


Stvari o kojima trebate da razmislite kada kupujete novi trimer

Želite obrezati ivice travnjaka u vašoj bašti? Evo nekoliko sitnica koje morate imati na umu pre kupovine. Postoje dve glavne vrste trimera: sa zakrivljenom i ravnom osovinom, a različita dodatna oprema može pretvoriti vaš trimer u svestran i koristan alat za baštovanstvo

Odabrali ste zakrivljenu ili ravnu osovinu?

Trimer se upotrebljava za obrezivanje ivica travnjaka do kojih ne može dosegnuti kosačica. Trimer sa zakrivljenom osovinom često se upotrebljava za jednostavno obrezivanje oko travnjaka i cvetnih gredica. Uređaji sa ravnom osovinom i pužnim zglobom osmišljeni su za zahtevnije poslove i olakšavaju pristup ispod živice, grmlja i sličnih mesta.

Nabavite pravi dodatni pribor

Trimeri sa ravnom osovinom kao pribor imaju J-ručku koja sprečava korisnika u približavanju reznoj opremi. Prilikom košenja nožem za travu uvijek morate imati pričvršćenu J-ručku. Ako želite obavljati najrazličitije vrtne poslove, mogli biste razmisliti o trimeru sa rastavljivom osovinom. Osim što ih je jednostavno spremiti, oni su istinski višenamjenski uređaji na koje se može postaviti nekoliko priključaka, na primer makaze za živu ogradu, duvač, dodatak za ivice, teleskopsku pilu i sakupljač.

Baterijski trimeri

Moderni baterijski trimeri su snažni, nevjerojatno tihi i ne proizvode gotovo nikakve vibracije. Svi Husqvarnini proizvodi upotrebljavaju istu vrstu punjača, a punjenje baterije od 4,2 Ah traje između 30 i 50 minuta. Dodatne baterije ili baterija za nošenje na leđima omogućuje vam cjelodnevni rad. Baterijski proizvodi savršeni su za poslove u zatvorenim prostorima ili kada radite na javnim površinama ili područjima osjetljivima na buku, na primjer blizu bolnica, trgovačkih centara, domova za njegu, škola ili gradskih parkova.

Stvari koje trebate razmotriti kada kupujete trimer:


 1. Obratite pažnju na to da trimer ima veliku snagu i veliko ubrzanje radi maksimalne učinkovitosti. Trimer sa malom snagom zaplest će se i češće lomiti niti.
 2. Udobne ručke važne su jer pretvaraju vrtlarstvo u ugodnije iskustvo te sprečavaju povrede i prekomerni umor.
 3. Motor bi se trebao jednostavno pokrenuti i zaustaviti.
 4. Da biste zaštitili leđa i učinili baštovanstvo što jednostavnijim, trimeri bi trebali biti što je moguće lakši s obzirom na predviđeni posao.

Uporedite naš proizvod i saznajte više inormacija stranica o trimerima

Attachments make the Husqvarna Trimmer a versatile tool in your garden

Povezani artikli

 • Battery pack
  Alati za korišćenje

  Get more done with the Husqvarna Battery Series

  Gone are the days of disturbing the surroundings with your work. The machines in the Husqvarna Battery Series open up a whole new world of possibilities for you to get the work done – outdoors and in.

 • Brushcutter off set post
  Alati za korišćenje

  Husqvarna’s trimmers and brushcutters – designed to better your business

  Reduce the weight and increase the efficiency. That’s on the top of our list when we at Husqvarna develop new features for our trimmers and brushcutters. Here’s a closer look at what we’ve invented to make your business better.

 • Bruschutter 543 RS. Robust
  Alati za korišćenje

  Šta trebate razmotrititi kada kupujete motornu kosu

  Trebate novi sekač da očistite velika područja, visoke trave, šiblje ili za obrezivanje grmlja i manjeg drveća? Evo nekoliko sitnica koje morate imati na umu pre kupovine motorne kose.