Wat is het doel van een vonkenvanger op mijn grastrimmer en bosmaaier?

Vonkenschermen zijn schermen die de grootte van de deeltjes beperken die soms in de uitlaatgassen van buitenapparatuur worden aangetroffen.

Het idee is dat door de grootte van de uitlaatdeeltjes (stukjes koolstof of ander klein vuil) te beperken, de thermische massa van het deeltje zo klein kan worden gemaakt dat het niet langer als een substantieel brandgevaar wordt beschouwd.

Er moet nog steeds voorzichtig te werk worden gegaan in de omgeving om de veiligheid van de gebruiker en de omgeving te waarborgen.

Onderhoud van de vonkenvanger

  1. Controleer de geluiddemper op slijtage en schade.
  2. Zorg ervoor dat de geluiddemper correct aan het product is bevestigd.
  3. Als uw product een speciaal vonkenscherm heeft, reinigt u dit wekelijks.
  4. De vonkenvanger bevindt zich op de geluiddemper. Verwijder de kap en verwijder het vonkenscherm zodra deze is verwijderd.
  5. Zorg er bij het inspecteren voor dat het vonkenscherm intact is en dat er geen scheuren en gaten in zitten. Controleer ook of er geen overmatige koolstofafzetting aanwezig is. Als er zich koolstof ophoopt, zal uw grastrimmer en bosmaaier met een lager toerental draaien en zal het product niet goed lucht aanzuigen.
  6. Verwijder de koolstofafzetting van het vonkenscherm met de staalborstel.
  7. Als het vonkenscherm schoon is, plaatst u deze terug op zijn plaats.

    OPMERKING: Verwijder de geluiddemper niet van het product.

Husqvarna raadt aan om het vonkenscherm na elke 50 bedrijfsuren te reinigen.

OPMERKING: Niet elk model grastrimmer en bosmaaier heeft een vonkenvanger. Raadpleeg de bedieningshandleiding van het product voor meer informatie.

Was dit artikel nuttig?