Robotmaaiers1/03/2024

Een eiland maken in een installatie van Automower®

Als er gebieden in uw gazon zijn waar u nooit wilt dat uw maaier komt, zoals bloembedden of rotsborders, raden wij u aan zogenoemde eilanden te maken met de begrenzingsdraad.

In het onderstaande voorbeeld zijn er eilanden rond één bloembed en één boom.

Een eiland maken

Leg de draad vanaf de rand naar en rondom het obstakel. De richting is zeer belangrijk. Doorkruis de draad niet. Als u van rechts komt, begint u aan de rechterkant van het obstakel.

Wanneer u de cirkel sluit, legt u de draden dicht bij elkaar op de terugweg. Vervolgens wordt het signaal geannuleerd; de maaier registreert geen signaal en kan de twee draden passeren. Als u de draden oversteekt, herkent de maaier dit niet als een eiland. Hij kan niet passeren en stopt.

Aangezien Automower®-robotmaaiers zijn ontworpen om lichte hobbels te verwerken, hoeven obstakels zoals bomen, niet altijd te worden afgeschermd door de begrenzingsdraad. Zorg er echter voor dat de boom geen zichtbare wortels heeft, aangezien deze de maaimessen kunnen beschadigen.

Making an island

Tijdelijke zoneregeling

Als u tijdelijk een bepaald gebied moet afschermen zodat uw robotmaaier er niet maait, biedt Husqvarna meerdere oplossingen* voor zoneregeling in uw tuin. Wanneer de voorjaarsbloemen bijvoorbeeld bloeien, is het opblaasbare zomerzwembad voor kinderen in gebruik of hebt u een plek met vers gezaaid gras.

  • AIM Technology | Als u een Automower®-model hebt dat AIM Technology ondersteunt, kunt u een virtuele te vermijden zone maken om te voorkomen dat de maaier in dat gebied maait.
  • Automower® FlexiFence | Automower® FlexiFence is een begrenzingsdraad op accu’s die een tijdelijke te vermijden zone creëert zonder dat deze op de hoofdbegrenzingsdraad hoeft te worden aangesloten.
  • Automower® Area Switch | Automower® Area Switch wordt gebruikt om de begrenzingsdraad af te snijden, waardoor effectief zones worden gecreëerd die gemakkelijk kunnen worden in- of uitgeschakeld.
  • Automower® Temporary Fence | Betrouwbare en robuuste stalen bogen, snel en eenvoudig geïnstalleerd en verplaatst, zonder schema's of grenzen aan te passen.
    Temporary fence

*Beschikbaarheid kan per markt verschillen.

Virtuele installaties

De bovenstaande informatie geldt voor installaties van Automower® met een begrenzingsdraad. Zie Virtuele installatie voor meer informatie over draadloze installaties van Automower® met EPOS™-technologie.

Was dit artikel nuttig?