Robotmaaiers23/04/2024

Wat is een te vermijden zone en hoe maak ik deze?

Alleen van toepassing op Automower®-modellen die AIM Technology ondersteunen:

Met behulp van AIM Technology in uw Automower®-robotmaaier kunt u te vermijden zones rondom uw gazon creëren waar u niet wilt dat de maaier naar binnen gaat, bijvoorbeeld als u een gebied met nieuw gezaaid gras of mooie lentebloemen hebt. De te vermijden zone kan worden geactiveerd of gedeactiveerd, maar niet worden gepland. De naam kan naar wens worden gewijzigd.

Op vrijwel elke plek op het gazon kan een te vermijden zone worden gecreëerd, zelfs binnen een werkgebied. De enige uitzonderingen hierop zijn de plaats waar het laadstation zich bevindt, aangezien dit voorkomt dat de maaier werkt, en voorbij de geleidingsdraad, aangezien de maaier de geleidingsdraad hierdoor niet naar en van het laadstation volgt.

Een te vermijden zone maken met AIM

 1. Selecteer Kaart in de app Automower® Connect.
 2. Tik op het plusteken (+) om een nieuw kaartobject te maken.
 3. Selecteer Te vermijden zone toevoegen.
 4. Verplaats de waypoints om het gewenste gebied op uw kaart te dekken. U kunt elk punt verplaatsen door er nogmaals op te tikken. Als u de hele vorm wilt verplaatsen, tikt u binnen de zone en houdt u deze vast. Sleep vervolgens om de positie te wijzigen.
 5. Wijzig de naam van de zone.
 6. Gebruik de schuifregelaar om de zone te activeren of te deactiveren.

De rode cirkel in het voorbeeld is een te vermijden zone, die is gemaakt om te voorkomen dat de maaier over fruit op de grond onder een boom rijdt:

Aanbevelingen voor te vermijden zones

 • Neem zo lang mogelijke delen van de begrenzingsdraad op in de te vermijden zone. Dit helpt de maaier om door de zone te navigeren.
 • Gebruik een te vermijden zone, die is gemaakt met AIM Technology nooit om te voorkomen dat uw maaier in een zwembad of de straat op rijdt. Scherm dit type gebied altijd af met behulp van de begrenzingsdraad en een barrière van minimaal 15 cm / 6 inch. in hoogte.
 • Zorg dat het laadstation niet in de te vermijden zone staat, aangezien de maaier het hierdoor niet meer zal doen.
 • Zorg dat geen deel van de geleidingsdraad in de te vermijden zone staat. De maaier stopt en draait om wanneer hij de te vermijden zone bereikt, waardoor de maaier mogelijk niet naar het laadstation kan terugkeren wanneer deze moet worden opgeladen.
 • Laat de te vermijden zone geen doorgang blokkeren als u wilt dat de maaier die doorgang betreedt.
Was dit artikel nuttig?