Robotmaaiers11/02/2024

De functie voor het vermijden van objecten gebruiken voor Automower®-robotmaaiers

Wat is het vermijden van objecten?

Het vermijden van objecten is een functie die de Automower® robotmaaier helpt om objecten op het gazon die afwijken van het gras te detecteren en te ontwijken. Wanneer een object wordt gedetecteerd, verandert de maaier van koers en gaat hij verder met maaien in een andere richting. Deze functie vermindert niet alleen het risico op stilstand, maar minimaliseert ook de kans op schade aan objecten en het verstoren van wilde dieren op het gazon.

Automower® -modellen die objectvermijding ondersteunen

De functie om objecten te vermijden is beschikbaar op de volgende Automower®-modellen:

  • Automower® 410XE NERA
  • Automower® 450X NERA
  • Automower® 430X NERA
  • Automower® 435X AWD*
  • Automower® 535 AWD*

Opmerking: Andere Automower®-modellen beschikken niet over de benodigde sensoren en technologie om de functie voor het vermijden van objecten te laten werken. Voor modellen met een asterisk (*) moet u de nieuwste firmware downloaden en de functie voor het vermijden van objecten inschakelen in de Automower® Connect-app.

Overwegingen bij het gebruik van het vermijden van objecten

  • De sensoren zijn mogelijk niet alleen gevoelig voor objecten op het gazon, maar ook voor hoge bloemen en gras. Als het gras op sommige plekken bijvoorbeeld erg hoog is of als er hoge paardenbloemen op uw gazon staan, kunt u het vermijden van objecten tijdelijk uitschakelen om te voorkomen dat er ongemaaide gebieden op uw gazon achterblijven.
  • De efficiëntie van de functie om objecten te vermijden is afhankelijk van de grootte van het object en de hoogte van het gras. Een klein voorwerp, zoals een golfbal, verborgen in hoog gras, kan moeilijk te ontdekken zijn voor de sensoren.
  • Binnen 1,2 meter van de grens van het werkgebied wordt de functie automatisch uitgeschakeld om ervoor te zorgen dat er geen gebieden op het gazon ongemaaid blijven. Dit betekent dat de maaier voorwerpen in dit gebied niet automatisch detecteert of vermijdt. Van toepassing op zowel virtuele als fysieke grenzen.
  • Onthoud dat de functie om voorwerpen te vermijden erg goed is in het detecteren van voorwerpen op het gazon, maar geen veiligheidsvoorziening is. Er is geen garantie dat een object op het gazon niet wordt overreden door de maaier, omdat er verschillende factoren van invloed zijn op hoe succesvol de sensoren zijn bij het registreren van objecten, zoals de grootte en plaatsing van het object, en de hoogte van het gras.

Het vermijden van objecten in- en uitschakelen

  1. Open de app Automower® Connect en log daar in.
  2. Selecteer Meer > Instellingen > Accessoires.
  3. Gebruik de schuifregelaar om het vermijden van objecten in of uit te schakelen.

Neem voor persoonlijke hulp met uwAutomower® robotmaaier contact op met uw plaatselijke Husqvarna-dealer.

Was dit artikel nuttig?