De firmware van een robotmaaier van Automower® bijwerken met FOTA en Husqvarna Fleet Services™

Met de Husqvarna Fleet Services™-app kunt u eenvoudig zelf de firmware bijwerken van robotmaaiers van Automower® die FOTA-technologie (Firmware Over The Air) ondersteunen. Husqvarna Fleet Services™ informeert u wanneer er een nieuwe firmware-update beschikbaar is voor installatie en begeleidt u door het installatieproces.

Houd er rekening mee dat het firmware-updateproces enigszins verschilt van andere producten, omdat Automower®-robotmaaiers rechtstreeks communiceren met de cloud van Husqvarna en niet binnen het Bluetooth-bereik van een Husqvarna Fleet Services™-app of gateway hoeven te zijn om een firmware-update te voltooien.

Om de firmware van een Automower®-robotmaaier bij te werken

De maaier downloadt de firmware automatisch wanneer deze beschikbaar is. Als u de update wilt starten, hoeft u alleen de installatie van de nieuwe firmware goed te keuren.

1. Open het dashboard in de Husqvarna Fleet Services™-app, selecteer Robotmaaier, blader omlaag naar Firmware-updatesen selecteer Firmware beschikbaar.
  2. Selecteer de maaier in de lijst.
  3. Blader omlaag naar Firmware-updates en klik op Meer informatie.
  4. Klik op Bijwerken indien geparkeerd om de update te starten.

Tijdens de update moet de maaier in het laadstation worden geparkeerd. De maaier wordt tijdens de update losgekoppeld, maar maakt automatisch opnieuw verbinding wanneer de update is voltooid.

Zie ook:

What is FOTA and how do I use it

Which Automower® robotic lawn mowers can be updated using FOTA?