Think Pink veiling  

Leuven, donderdag 10 november 2016

Boomverzorger Bruno Lambrechts uit Lubbeek is sinds kort de trotse bezitter van een heuse roze kettingzaag, de eerste en enige in België. Belangstellenden konden via een online veiling bieden op het collectors item. De actie is een initiatief van de Zweedse producent Husqvarna om vrouwen te eren die borstkanker hebben of hebben gehad. De opbrengst van de veiling komt volledig ten goede aan vzw Think-Pink. Lambrechts bleek de hoogste bieder: “Ik ondersteun het werk van Think-Pink van harte. De roze kettingzaag zullen we bij bijzondere gelegenheden of demonstraties gaan gebruiken.” Behalve met de veiling zamelde Husqvarna ook fondsen in met de verkoop van roze speelgoedkettingzagen. Per verkocht exemplaar werd € 3 gedoneerd. Uit handen van Iris Strijd van Husqvarna Benelux ontving Jürgen Vanpraet van vzw Think-Pink een cheque van € 2.000. Jürgen Vanpraet: “Het is een bijzondere actie met in de hoofdrol een product dat zo’n mannelijke uitstraling heeft. Borstkanker is de meest voorkomende vorm van kanker bij vrouwen, maar 1 op 100 lotgenoten is een man. We danken Bruno en Husqvarna van harte voor deze donatie, die gaat naar onze projecten en onderzoeken rond behandeling, nazorg en langetermijneffecten van borstkanker.”

De verkoop van het Husqvarna-speelgoed en de online veiling vonden plaats van 1 tot en met 31 oktober 2016. De internationale actie werd in 20 landen gevoerd waaronder Verenigde Staten, Canada, Frankrijk, Australië, Zweden, Polen en Rusland.

Op foto:

Iris Strijd van Husqvarna Benelux overhandigt Jürgen Vanpraet van Think-Pink een cheque t.w.v. € 2.000 en boomverzorger Bruno Lambrechts uit Lubbeek de roze kettingzaag.
Boomverzorger Bruno Lambrechts uit Lubbeek probeert zijn roze Husqvarna-kettingzaag direct uit.