Kettingzagen11/02/2024

Waarom start de kettingzaag en stopt deze vervolgens?

Tijdens het werken met uw kettingzaag kunt u ervaren dat deze wordt uitgeschakeld. Dit kan betekenen dat er problemen zijn met uw product.

Kettingzaag start en stopt vervolgens

Als u merkt dat uw kettingzaag ermee stopt vlak nadat u hem hebt gestart, kunnen er een paar problemen zijn:

Het eerste wat u moet controleren is of er brandstof in uw kettingzaag zit. Zorg ervoor dat het product is gevuld met brandstof en start de kettingzaag.

Het volgende dat van invloed kan zijn op uw kettingzaag is oude brandstof.
Wanneer u uw kettingzaag gedurende een korte periode opbergt, kan de brandstof verouderd raken. Als het product met brandstof erin wordt opgeslagen , kan de brandstof na verloop van tijd verouderd raken. Hierdoor raakt het systeem verstopt.

Brandstofgerelateerde storingen vallen niet onder de garantie. Het product moet worden onderhouden door een plaatselijk erkend servicecentrum.
Voordat u uw kettingzaag opbergt, moet u ervoor zorgen dat er geen brandstof in zit om dit soort problemen te voorkomen. Gebruik altijd verse brandstof wanneer u uw kettingzaag gaat gebruiken.

Als u nog steeds merkt dat uw kettingzaag start en vervolgens stapt, controleer dan het luchtfilter. Reinig of vervang het luchtfilter als het vuil of beschadigd is.
Het luchtfilter reinigen op een kettingzaag

Een andere reden waarom uw kettingzaag start en vervolgens stopt, kan zijn dat het vonkenscherm vuil of verstopt is. Als dit het geval is, reinig het scherm dan met een staalborstel.

De kettingzaag slaat af of stopt wanneer u deze zijwaarts draait

Als uw kettingzaag afslaat bij het zijwaarts draaien, komt dat meestal doordat het brandstoffilter van de brandstof wordt weggehouden, omdat de positie van de kettingzaag verandert. Het brandstoffilter moet in de brandstof kunnen blijven wanneer de positie verandert.

Kettingzagen van Husqvarna zijn uitgerust met brandstofleidingen met een bepaalde lengte en flexibiliteit, samen met verzwaarde brandstoffilters. Hierdoor kan de filter de brandstof "volgen" en ondergedompeld blijven. Het is belangrijk dat u altijd de juiste brandstofleiding en het juiste brandstoffilter gebruikt voor uw specifieke kettingzaag. U vindt deze informatie in de bedieningshandleiding.

Ook kan uw kettingzaag het begeven als deze zijwaarts gedraaid wordt als gevolg van lekkage of omdat de brandstofleidingen moeten worden gereset. Neem in dit geval contact op met uw plaatselijke erkende dealer.

Was dit artikel nuttig?