hedge-trimmer-211/02/2024

Waarom slaat mijn heggenschaar na het starten af?

Tijdens het werken met uw heggenschaar kan deze onverwacht worden uitgeschakeld. Dit kan betekenen dat er problemen zijn met het product.

Het eerste wat u moet controleren is of er brandstof in uw product zit. Zorg dat de heggenschaar is gevuld met brandstof voordat u deze start.

Het volgende dat van invloed kan zijn op uw heggenschaar is oude brandstof.
Wanneer u uw heggenschaar met brandstof erin opslaat, kan de brandstof verouderd raken. Hierdoor raakt het systeem verstopt.

Brandstofgerelateerde storingen vallen niet onder de garantie. Het product moet worden onderhouden door een plaatselijk goedgekeurd servicecentrum.
Voordat u uw heggenschaar opslaat, moet u ervoor zorgen dat er geen brandstof in zit, om dit soort problemen te voorkomen. Gebruik altijd verse brandstof wanneer u het product start.

Als uw heggenschaar nog steeds afslaat na het starten, controleert u het luchtfilter. Reinig of vervang het luchtfilter als het vuil of beschadigd is.
Het luchtfilter van uw heggenschaar reinigen of vervangen

Een andere reden dat uw heggenschaar afslaat na het starten kan zijn dat de vonkenvanger vuil of verstopt is. Als dit het geval is, reinig het scherm dan met een staalborstel.

De vonkenvanger reinigen

Als uw heggenschaar afslaat als u deze zijwaarts draait, komt dat meestal doordat het brandstoffilter van de brandstof wordt weggehouden doordat de stand van het product verandert. Het brandstoffilter moet in de brandstof kunnen blijven wanneer de positie verandert.

Heggenscharen van Husqvarna zijn uitgerust met brandstofleidingen met een bepaalde lengte en flexibiliteit, en met verzwaarde brandstoffilters. Hierdoor kan de filter de brandstof "volgen" en ondergedompeld blijven. Het is belangrijk dat u altijd de juiste brandstofleiding en het juiste brandstoffilter gebruikt voor uw specifieke product. U vindt deze informatie in de bedieningshandleiding.

Ook kan uw heggenschaar als deze zijwaarts wordt gedraaid afslaan als gevolg van lekkage of doordat de brandstofleidingen moeten worden aangepast. Neem in dit geval contact op met uw plaatselijke erkende dealer.

Was dit artikel nuttig?