Robotmaaiers22/04/2024

Mijn Automower®-robotmaaier maait niet volgens schema

Er kunnen verschillende redenen zijn waarom uw Automower®-robotmaaier niet volgens schema opereert. Hier volgen aanwijzingen die u kunnen helpen bepalen wat de oorzaak is.

OorzaakEffectActieHoe de instelling te wijzigen
Het product moet worden opgeladenAls het product voor een lange tijd een schema moet uitvoeren en de accuspanning onderweg laag wordt, rijdt het terug naar het laadstation.
Wanneer het product voldoende is opgeladen, gaat het binnen de geplande tijd weer aan de slag.
Dit gedrag is normaal, er hoeft geen actie te worden ondernomen.
Als de rijtijd van het product tussen twee laadbeurten korter dan is normaal, geeft dit aan dat de accu oud wordt en uiteindelijk moet worden vervangen.
Geen actie
De knop START is niet ingedruktHet product wordt geparkeerd totdat u een nieuwe bedieningsmodus selecteert.Selecteer Start > Hervatten in hoofdgebied om te beginnen met maaien volgens het schema.
 • Productdisplay
 • Automower® Connect > Dashboard
 • Smart Home-dienst*
Het product is ingesteld voor gebruik in een bijgebiedAls het product na het maaien van een bijgebied in het laadstation is geplaatst, moet u het weer op Hoofdgebied instellen om het schema toe te passen.Selecteer Start > Hervatten in hoofdgebied om te beginnen met maaien volgens het schema.
 • Productdisplay
 • Automower® Connect > Dashboard
Het product is geparkeerd tot nader orderDeze opdracht overschrijft het schema. Het product wordt geparkeerd totdat u een nieuwe bedieningsmodus selecteert.Selecteer Start > Hervatten in hoofdgebied om te beginnen met maaien volgens het schema.
 • Productdisplay
 • Automower® Connect > Dashboard
 • Smart Home-dienst*
Het product is voor een bepaalde duur (minuten, uren of dagen) geparkeerdDeze opdracht overschrijft het schema. Het product blijft gedurende de opgegeven tijd geparkeerd. Wanneer deze is verstreken, begint het product te werken volgens schema.Selecteer Start > Hervatten in hoofdgebied om te beginnen met maaien volgens het schema.
 • Productdisplay
 • Automower® Connect > Dashboard
 • Smart Home-dienst*
Het product is voor een bepaalde duur (minuten, uren of dagen) gestartDeze opdracht overschrijft het schema. Het product volgt gedurende de opgegeven tijd de ingebouwde maai- en laadcyclus. Wanneer deze is verstreken, begint het product te werken volgens schema.Selecteer Start > Hervatten in hoofdgebied om te beginnen met maaien volgens het schema.
 • Productdisplay
 • Automower® Connect > Dashboard
 • Smart Home-dienst*
Weertimer is geactiveerdDe weertimerfunctie past automatisch de maai-intervallen aan de grasgroei aan.
Dit betekent dat als het gras niet voldoende is gegroeid, het product naar het laadstation terugkeert ook als het volgens het schema in bedrijf zou moeten zijn.
Het product voltooit altijd één maaicyclus en vervolgens bepaalt Weertimer of het product blijft werken of niet.
Schakel Weertimer uit of wijzig de gevoeligheid.
 • Productdisplay > Instellingen > Installatie > Weertimer
 • Automower® Connect > Meer > Instellingen > Bedrijf > Weertimer
Het product staat in de stand-by modus (Vandaag maaien voltooid)Het product heeft een maximale maaitijd per dag.
U kunt de bedrijfstijd van het product in het schema instellen. De bedrijfstijd omvat maaien, zoeken en opladen. De bedrijfstijd kan om veel redenen verschillen, bijvoorbeeld de indeling van het werkgebied, de grasgroei en de leeftijd van de accu.
Wanneer het product de maximale maaitijd per dag heeft bereikt, verschijnt het bericht Vandaag maaien voltooid in de app. Het product staat dan in de stand-by-modus tot de volgende dag.
Dit gedrag is normaal, er hoeft geen actie te worden ondernomen.Geen actie
Vorstbescherming is geactiveerdHet gras is extra gevoelig voor slijtage als het terrein met rijp is bedekt.
Als Vorstbescherming is geactiveerd, mag het product het gras niet maaien wanneer de temperatuur lager is dan 5 °C
Schakel Vorstbescherming uit.
 • Productdisplay > Instellingen > Vorstbescherming
 • Automower® Connect > Meer >Instellingen > Bedrijf > Vorstbescherming
Smart Home-verbinding is geactiveerdDoor sommige slimme verbindingen in de Automower® Connect-app wordt het schema overschreven, bijvoorbeeld als u een verbinding activeert die het product 's nachts parkeert of die op een agendagebeurtenis is gebaseerd.Schakel de Smart Home-verbinding uit of pas de instellingen aan.
 • Automower® Connect > Meer > Smart Home
IFTTT-applet is geactiveerdIFTTT-applets die voor uw product zijn geactiveerd (door uzelf of een andere Automower® Connect-gebruiker), kunnen het product parkeren en daarmee het schema overschrijven.Schakel de IFTTT-applet uit of pas de instellingen aan.Meld u aan bij http://ifttt.com
De accutemperatuur valt buiten de aanbevolen limietenHet product mag niet werken als de temperatuur van de accu te hoog of te laag is.

Controleer of het laadstation in een tegen zonlicht beschermd gebied is geplaatst.

Gebruik de maaier niet als de temperatuur buiten de aanbevolen limieten ligt.

Geen actie
Het product laadt niet opHet product wordt onvoldoende opgeladen om te kunnen werken terwijl het zich in het laadstation bevindt.Neem contact op met de dealer.Geen actie
Verkeerde tijd in het productDe klok van de maaier moet worden ingesteld of de start- en stoptijd in het schema zijn onjuist.Stel de klok in en pas de start- en stoptijd aan.Productdisplay > Instellingen > Algemeen > Tijd & datum
Voor modellen die de AIM-technologie ondersteunen:
Het laadstation bevindt zich in een te vermijden zone

Als het laadstation zich in een te vermijden zone bevindt, zal de maaier niet werken.

Pas de te vermijden zone aan, zodat het laadstation zich niet daarin bevindt.Automower® Connect > Kaart > selecteer kaartobject > Bewerken

Afhankelijk van uw model en specificaties is een deel van de informatie hierboven mogelijk niet van toepassing op uw product.

*Smart Home-dienst verwijst naar Google Home, Amazon Alexa en IFTTT. Houd er rekening mee dat sommige functies niet beschikbaar zijn in alle diensten.

Was dit artikel nuttig?