Kettingzagen11/02/2024

Een kettingzaag opnieuw starten bij warm weer

Als uw kettingzaag niet start, kan de brandstof te heet zijn. Om dit te voorkomen, moet u altijd verse brandstof gebruiken en de gebruikstijd verkorten wanneer het weer warm is. Als uw kettingzaag niet wil starten, leg hem dan minstens 20 minuten op een koele plaats, uit het zonlicht.

Uw kettingzaag opnieuw starten bij warm weer

  1. Schakel de kettingrem in.
  2. Als de zaag is voorzien van een brandstofpomp, druk dan een paar keer op de balg (prime) totdat de brandstof zichtbaar wordt en in de carburateur komt.
  3. Trek de choke uit.
  4. Houd de voorste handgreep vast met uw linkerhand en druk het lichaam van de kettingzaag op de grond. Plaats uw rechtervoet door de achterhandgreep.
  5. Trek met uw rechterhand langzaam aan de greep van het startkoord totdat u enige weerstand voelt. Trek daarna stevig aan het startkoord. Blijf maximaal vijf keer aan het startkoord trekken totdat de motor start of probeert te starten.
  6. Zodra de motor start of probeert te starten, duwt u de choke in de half geopende choke-stand Blijf aan het koord trekken tot de motor start.
  7. Knijp snel met de gashendel om het snelle stationaire toerental op te heffen, zodat de kettingzaag stationair loopt.
  8. Schakel de kettingrem uit.
  9. Om de acceleratie te controleren, trekt u gedurende 5 seconden de gashendel langzaam maar volledig in en laat u hem los.
Was dit artikel nuttig?