Robotmaaiers11/02/2024

De maaier parkeren als de weersverwachting vorst of zware regen is

Uw maaier kan best een beetje regen hebben, maar uw gazon ziet er hoogstwaarschijnlijk beter uit als er niet wordt gemaaid bij zware regen of vorst. Daarom bieden wij een Smart Connection die uw maaier parkeert op basis van de weersverwachting: Maaier parkeren als er vorst of zware regen wordt voorspeld.

De Smart Connection inschakelen

 1. Tik in de app Automower® Connect op de knop Meer en selecteer Smart Home.
 2. Als dit de eerste keer is dat u een Smart Connection of een IFTTT-applet gebruikt, raadpleegt u Aan de slag met de Smart Connections in de app Automower® Connect.
 3. Selecteer Maaier parkeren als er vorst of zware regen wordt voorspeld.
 4. Tik op de schuifregelaar Connect Weather om de aansluiting tot stand te brengen.
 5. Selecteer welke maaier u wilt aansturen (als u meer dan één maaier hebt aangesloten op uw account van Automower® Connect).
 6. Selecteer voor welk geografisch gebied de weersvoorspelling geldig moet zijn.
 7. Tik op Opslaan.

Wanneer dit is gebeurd, wordt uw maaier geparkeerd wanneer de weerdienst meldt dat de weersverwachting voldoet aan de opgegeven voorwaarden. Houd er rekening mee dat deze functie wordt aangestuurd door de weersverwachting, niet het werkelijke weer. Afhankelijk van hoe betrouwbaar de weerdienst is waar uw maaier werkt, kan de weersverwachting afwijken van het werkelijke weer. Voor informatie over de weerdienst die wordt gebruikt voor deze aansluiting van Smart Home, raadpleegt u Weather Underground.

De maaier begint weer volgens het schema te werken vanaf het volgende volle uur dat het weer niet aan de opgegeven voorwaarden voldoet. Er kan een vertraging zijn tussen het moment waarop het begint te regenen en het moment waarop de maaier wordt geparkeerd, afhankelijk van wanneer de app Automower® Connect wordt gesynchroniseerd met de weerdienst.

Bij welke weersvoorspelling wordt de maaier geparkeerd?

De maaier wordt geparkeerd als de weersverwachting voldoet aan de volgende voorwaarden in het geselecteerde gebied:

 • Vorst
 • Regen
 • Buien
 • Zware regenval
 • Temperatuur daalt tot onder 4 °C / 39 °F.
 • Temperatuur stijgt boven 36 °C / 97 °F.

De Smart Connection uitschakelen

Verbreek de verbinding gewoon door nogmaals op de schuifregelaar te tikken, zodat uw maaier niet wordt geparkeerd op basis van de weersverwachting.

Was dit artikel nuttig?