Robotmaaiers1/03/2024

De GeoFence- en GPS-opsporingsfunctie van uw Automower®-robotmaaier activeren

Wanneer u de app Automower® Connect gebruikt in combinatie met Automower®-modellen met wifi of mobiele connectiviteit of een maaier met een Automower® Connect-kit, dan kunt u met de GeoFence-functie de bewegingen van de robotmaaier volgen, bijvoorbeeld in geval van diefstal, maar ook voor andere doeleinden.

Als uw maaier GPS-tracking ondersteunt, raden wij u altijd aan de GeoFence in te schakelen wanneer u klaar bent met de installatie van uw Automower®-robotmaaier. Hoe u deze functie precies inschakelt, varieert, maar het algemene principe is dat u de GeoFence -functie inschakelt, een middelpunt instelt en de gevoeligheid of straal naar wens instelt. U kunt dit doen met de app Automower® Connect of met het display van de maaier, afhankelijk van het model dat u hebt. Dan bent u klaar voor vertrek.

Wat is GeoFence en hoe werkt het?

De GeoFence is een diefstalbeveiligingssysteem op basis van GPS dat werkt als een virtueel hek voor uw Automower®-robotmaaier. De GeoFence-functie maakt het ook mogelijk om de bewegingen van de robotmaaier te volgen voor andere doeleinden.

GPS-tracking in de app Automower® Connect

 • Het Automower®-pictogram op de kaart toont de locatie van de maaier. Als u hierop klikt, toont de pin de coördinaten van de maaier.
 • De blauwe cirkel duidt de straal tot 500 meter van de GeoFence aan.
 • Het laadstation-pictogram op de kaart toont het startpunt van de maaier.
 • De positie is gespecificeerd met een nauwkeurigheid van 10 meter, maar de nauwkeurigheid is afhankelijk van de nauwkeurigheid van Google Maps op de opgegeven locatie en de sterkte van het GPS-signaal.

Wat gebeurt er wanneer het GeoFence-alarm afgaat?

Als de GeoFence-functie is ingeschakeld en de maaier buiten de GeoFence wordt verplaatst, geldt het volgende:

 • Er wordt een alarm geactiveerd.
 • Na een tijdje gaat de maaier in de slaapstand of wordt deze uitgeschakeld (afhankelijk van het model), maar het systeem blijft de positie van de maaier regelmatig naar Automower® Connect doorsturen.
 • De pincode is nodig om het alarm uit te schakelen en de maaier in de waaktoestand te brengen.
 • U kunt de bewegingen van uw maaier volgen op de kaartweergave in de app Automower® Connect.
 • De GeoFence-functie is ontworpen voor een zeer lange levensduur en blijft de positie doorsturen naar Automower® Connect gedurende al die tijd.

GeoFence activeren

U kunt GeoFence activeren en de instellingen van GeoFence wijzigen met de app Automower® Connect of het display van de maaier, afhankelijk van het model van het product.

GeoFence activeren met de app Automower® Connect

 1. Plaats uw maaier ongeveer in het midden van het werkgebied.
 2. Zorg ervoor dat u via Bluetooth bent verbonden met uw maaier.
 3. Selecteer Meer > Instellingen > Veiligheid > GeoFence in Automower® Connect.
 4. Plaats het product in de middenpositie van het werkgebied.
 5. Zet de knop ON/OFF aan en uit om de GeoFence-functie in of uit te schakelen. De middenpositie wordt ingesteld op de huidige positie van het product.
 6. Gebruik de horizontale balk om de radius in te stellen.

GeoFence radius in Automower® Connect

U krijgt nu een melding van de app Automower® Connect wanneer de maaier buiten de GeoFence wordt verplaatst, en de status van de maaier wordt gewijzigd in Buiten geofence (zolang u meldingen voor de app hebt goedgekeurd).

Activeer en stel GeoFence in met het display van de maaier

Schakel de GeoFence-functie in of uit

Geldt voor alle modellen die een display hebben en GPS-tracking ondersteunen.

 1. Ga op het display van de maaier naar Accessoires > Automower Connect > GeoFence > GeoFence activeren.
 2. Druk op de knop OK.
 3. Selecteer of deselecteer GeoFence activeren en druk op de knop OK.

Een nieuw middelpunt instellen voor de GeoFence-functie

 1. Plaats uw maaier ongeveer in het midden van het werkgebied.
 2. Ga naar Accessoires > Automower Connect > GeoFence > Nieuw middelpunt op het display van de maaier.
 3. Druk op de knop OK. De middenpositie wordt nu ingesteld op de huidige positie van de maaier.

Het gevoeligheidsniveau van GeoFence instellen

De gevoeligheid van de GeoFence kan door de gebruiker worden ingesteld. Hoe korter de afstand of hoe hoger de gevoeligheid, hoe eenvoudiger het alarm wordt geactiveerd. Houd er rekening mee dat wanneer u de gevoeligheid verlaagt of de afstand vergroot, het GeoFence-gebied groter wordt en de maaier langer buiten het hek moet zijn om het alarm te laten afgaan.

 1. Ga naar Accessoires > Automower Connect > GeoFence op het display van de maaier.
 2. Gebruik de pijltjestoetsen om het gevoeligheidsniveau van GeoFence te selecteren.
 3. Druk op de knop TERUG.

Voeg een telefoonnummer toe

Als u uw telefoonnummer toevoegt*, ontvangt u een sms-bericht (SMS) dat naar uw telefoon wordt verzonden wanneer de maaier buiten de GeoFence wordt verplaatst en de status van de maaier wordt gewijzigd in Buiten geofence.

Telkens wanneer de status wordt gewijzigd, wordt er één sms-bericht verzonden. Er kunnen per maand maximaal 10 berichten vanaf het product worden verzonden.

Hoed er rekening mee dat het toevoegen van een telefoonnummer niet verplicht is om de GeoFence te laten werken. Als u geen telefoonnummer toevoegt, krijgt u nog steeds een melding van de app Automower® Connect als de status van de maaier wordt gewijzigd in Buiten geofence.

 1. De sms-functie stuurt u een sms wanneer het product uit de GeoFence wordt verplaatst.
 2. Ga naar Accessoires > Automower Connect > Communicatie > SMS gebruiken.
 3. Druk op de knop OK.
 4. Ga naar Accessoires > Automower Connect > Communicatie > SMS-telefoonnummers.
 5. Druk op de cijfertoetsen om het telefoonnummer in te voeren, inclusief de landcode. Bijvoorbeeld (+)46701234567. U kunt maximaal drie nummers toevoegen.
 6. Druk op de knop TERUG.

Gebruik de SMS-testfunctie om het gespecificeerde telefoonnummer te controleren. Er zal vervolgens een bericht worden gestuurd naar alle telefoonnummers op de lijst.

*SMS-functie is alleen beschikbaar op bepaalde modellen.

Aanbeveling voor opslag

Als de robotmaaier langdurig wordt opgeslagen, bijvoorbeeld tijdens de winter, adviseren wij de hoofdschakelaar uit te schakelen.

Nadat de maaier is uitgeschakeld, is communicatie met de robotmaaier niet mogelijk, en de GeoFence-functie wordt pas actief nadat de maaier opnieuw is ingeschakeld. Wanneer u de maaier inschakelt, moet u de pincode invoeren.

Veiligheid

Om veiligheidsredenen moet u altijd de pincode van de maaier invoeren als u de GeoFence-functie wilt in- of uitschakelen of GeoFence-gerelateerde wijzigingen wilt aanbrengen.

Wat te doen als het GeoFence-alarm te gemakkelijk afgaat

Als u denkt dat het GeoFence-alarm te gemakkelijk afgaat, bijvoorbeeld als er een vals alarm wordt gegeven terwijl de maaier zich in de tuin bevindt, probeert u het volgende:

 • Verlaag de gevoeligheid van GeoFence of verhoog de GeoFence-radius.
 • Het middelpunt resetten. Zorg ervoor dat het middelpunt zich in het midden van het werkgebied bevindt, anders kan het alarm worden gestart wanneer de maaier zich nog in het werkgebied bevindt.
Was dit artikel nuttig?