Robotmaaiers11/02/2024

Automower®-robotmaaier stopt, terwijl de accu niet leeg is, maar er verschijnt geen foutmelding

Als uw Automower®-robotmaaier plotseling midden op het gazon stopt met resterende accucapaciteit maar zonder foutmelding, wordt dit meestal veroorzaakt door een pauze- of stop-opdracht.

Hier volgen enkele redenen waarom dit kan gebeuren:

OorzaakEffectStatusOpnieuw opstartenOpmerking
STOP-knop ingedruktMaaier gestoptGestopt - handmatige actie vereistOm uw maaier weer aan de gang te krijgen, moet u de maaier op locatie handmatig opnieuw starten.Om veiligheidsredenen kan de maaier niet opnieuw worden gestart met Automower® Connect of smart home service als de STOP-knop is ingedrukt.
Opdracht Pauze verzonden vanuit Automower® ConnectMaaier gepauzeerdGepauzeerdNa een Pauze-opdracht kan de maaier handmatig opnieuw worden gestart of via de app of een smart home service.Als er meerdere gebruikers zijn verbonden met uw maaier, is het mogelijk dat iemand anders dan u de maaier heeft gepauzeerd.
Opdracht Pauze verzonden vanuit de IFTTT-appletMaaier gepauzeerdGepauzeerdNa een Pauze-opdracht kan de maaier handmatig opnieuw worden gestart of via de app of een smart home service.Meld u aan bij IFTTT om uw applets te controleren en de instellingen naar wens te wijzigen of ongewenste applets uit te schakelen.

Houd er rekening mee dat als er meerdere gebruikers zijn verbonden met uw maaier, iemand anders dan u wellicht een IFTTT-applet heeft geactiveerd die uw maaier aanstuurt.
Opdracht Pauze verzonden vanaf een smart home service*Maaier gepauzeerdGepauzeerdNa een Pauze-opdracht kan de maaier handmatig opnieuw worden gestart of via de app of een smart home service.Als er meerdere gebruikers zijn verbonden met uw maaier, is het mogelijk dat iemand anders dan u de maaier heeft gepauzeerd.
STOP-knop ingedrukt of Pauze-opdracht verzondenMaaier niet verbondenGestopt/Gepauzeerd - Verbinding verbrokenOm uw maaier weer aan de gang te krijgen, moet u de maaier op locatie handmatig opnieuw starten.Als u de maaier niet binnen een bepaalde tijd na een Stop- of Pauze-opdracht opnieuw start, verandert de status van uw maaier in Gepauzeerd/Gestopt - Losgekoppeld om de accu te sparen.

*Smart home service verwijst naar Google Home, Amazon Alexa en IFTTT. Houd er rekening mee dat misschien niet alle functies beschikbaar zijn via alle services.

Neem contact op met uw plaatselijke dealer voor verder onderzoek als niets van het bovenstaande van toepassing is en het probleem herhaaldelijk optreedt.

Was dit artikel nuttig?