Brzi vodič za rezbarenje lančanim testerama

Plemenita i sve popularnija umetnost vajanja motornom testerom vuče korenje iz starinskog rezbarenja, koje su 1950-ih modernizovali prvi umetnici sa motorkama.

Stolica

  1. Počnite tako što ćete izabrati visinu stolice. Ovo se određuje određivanjem gde će se susreti dva početna nagnuta reza.
  2. Napravite odgovarajuće rezove pod uglom od 90 stepeni u odnosu na prve. Time ćete odrediti debljinu nogara.
  3. Režite pravo nadole sa svih strana da biste uklonili koru sa nogara.
  4. Prevrnite stolicu i napravite kos usek da biste dobili željeni ugao naslona. Pazite da ostavite dovoljno mesta na dnu za sedište.
  5. Poslednji rez: Stavite stolicu na stranu i zasecite pravo ka unutra, ciljajući na prethodni rez – i to je to!

Polica sa knjigama

  1. Najpre isecite trupac u četiri visoke kriške.
  2. Napravite urez u sredini trupca istom tehnikom kao pri obaranju stabla: Jedan urez pravo unutra sa strane i jedan blago nagnut odozgo nadole. Donja polica se pravi sa sva jednostavna zaseka sa strane, koja određuju dubinu police, i jednog završnog reza za uklanjanje unutrašnjeg dela.
  3. Napravite nekoliko ureza na vrhu trupca.
  4. Dletom ili sličnim alatom izbijte preostalo drvo, i završili ste!

Sadržaj ovog članka je kompanija Husqvarna obezbedila samo u cilju ličnog informisanja i informisanja. Nije namenjen da služi kao vodič u procesu proizvodnje ni u druge komercijalne svrhe. Sadržaj u ovom članku je šematski i nije prikladan da se koristi kao vodič za dizajn, niti sadrži savete u vezi sa snagom i otpornošću. Informacije iz ovog članka koristite na svoju odgovornost. Ni Husqvarna ni njene podružnice nisu odgovorne za greške i nepreciznosti u sadržaju, ni za ma koje radnje preduzete na osnovu sadržaja. Husqvarna se izričito odriče svih garancija, izričitih i podrazumevanih, o tačnosti ma kog dela navedenog sadržaja, i prikladnosti informacija za ma koje svrhe. Kompanija Husqvarna ni u kom slučaju ne snosi odgovornost za direktne, indirektne, posledične ili kaznene štete nastale ili proistekle usled korišćenja ili nekorišćenja ovog inspirativnog članka.

Pre korišćenja lančane testere treba da pročitate isporučena uputstva i da uvek koristite preporučenu zaštitnu opremu.

Preporučeni proizvodi

(1)