Συντήρηση


Πώς να εγκαταστήσετε ένα ρομποτικό χλοοκοπτικό της Husqvarna

Το Automower® της Husqvarna είναι ένα προϊόν που σας λύνει τα χέρια, ενώ η ευκολία χρήσης που προσφέρει φαίνεται ακόμη και από τη διαδικασία εγκατάστασης. Εδώ θα βρείτε οδηγίες για την εύκολη εγκατάσταση ενός ρομποτικού χλοοκοπτικού της Husqvarna.

Αρχικά ρίξτε μια ματιά στο γκαζόν σας. Για να ελαχιστοποιήσετε τον κίνδυνο εμπλοκής ή βλάβης του μηχανήματος, καθαρίστε το γρασίδι από πέτρες, κλαδιά, εργαλεία, παιχνίδια και παρόμοια εμπόδια. Επίσης, εάν το γρασίδι έχει μήκος μεγαλύτερο από δέκα εκατοστά, συνιστάται ένα τελευταίο κόψιμο με μια συνηθισμένη χλοοκοπτική μηχανή.

1. Τοποθέτηση βάσης φόρτισης


Τοποθετήστε τη βάση φόρτισης σε επίπεδο έδαφος στη μέση της περιοχής κοπής αφήνοντας κάποιο ελεύθερο χώρο γύρω της. Βεβαιωθείτε ότι η βάση φόρτισης δεν είναι εκτεθειμένη στον ήλιο, δεν βρίσκεται κοντά σε ψεκαστήρες, ενώ βρίσκεται κοντά σε πρίζα.

2. Φορτίστε τη μπαταρία


Αφού τοποθετήσετε τη βάση φόρτισης, έχει φτάσει η στιγμή να φορτίσετε το ρομποτικό χλοοκοπτικό. Τοποθετήστε το ρομποτικό χλοοκοπτικό στη βάση φόρτισης και συνεχίστε στο επόμενο βήμα. Η φόρτιση μιας άδειας μπαταρίας διαρκεί 80-100 λεπτά.

3. Τοποθέτηση του καλωδίου οριοθέτησης


Το καλώδιο οριοθέτησης τοποθετείται κατά μήκος των άκρων του γκαζόν οριοθετώντας την περιοχή κοπής. Στερεώστε το απλά στο έδαφος χρησιμοποιώντας τα ειδικά καρφιά που περιέχονται στη συσκευασία και το ρομποτικό χλοοκοπτικό θα ξέρει ακριβώς που να κινηθεί. Περιφράξτε τυχόν παρτέρια και θάμνους με καλώδιο οριοθέτησης αποτρέποντας έτσι την κίνηση του χλοοκοπτικού προς αυτά τα σημεία.

4. Τοποθέτηση του καλωδίου οδήγησης


Στόχος του καλωδίου οδήγησης είναι να καθοδηγεί το Automower® Husqvarna στη βάση φόρτισης, όποτε χρειάζεται. Συνδέστε το ένα άκρο στη βάση φόρτισης και τοποθετήστε το καλώδιο σε ευθεία γραμμή έως το μακρύτερο σημείο του κήπου σας, ώστε να μπορεί να το εντοπίσει εύκολα το ρομποτικό χλοοκοπτικό. Συνδέστε το άλλο άκρο στο καλώδιο οριοθέτησης στο σημείο όπου συναντώνται. Κατ' αυτόν τον τρόπο, τόσο το καλώδιο οριοθέτησης όσο και το καλώδιο οδήγησης συνδέονται με τη βάση φόρτισης.

5. Χαλαρώστε


Ενεργοποιήστε το Automower® της Husqvarna, πληκτρολογήστε τον τετραψήφιο κωδικό, ρυθμίστε το ύψος κοπής και τη διάρκεια λειτουργίας σε ώρες. Αυτό ήταν! Το ρομποτικό χλοοκοπτικό θα φορτίσει και όταν είναι έτοιμο θα πιάσει δουλειά. Όσο για εσάς, μπορείτε να πείτε ότι τελειώσατε με το κούρεμα του γκαζόν και να χαλαρώσετε.
Unboxing a Husqvarna Automower Place the charging station Lay the boundary wire for a robotic lawnmower

Σχετικά άρθρα

 • Automower X-line Led Lights
  Συντήρηση

  Treat your Husqvarna Automower® to an all-inclusive winter stay

  Give your Automower® a good service before putting it to winter rest at one of our Husqvarna dealers. They will store it and make sure it is charged and ready when the new season arrives.

 • Συντήρηση

  How to change to a terrain kit on your Husqvarna Automower® 400-series

  When it’s slippery, or if you have slopes on your lawn, our terrain kit helps your Automower® to perform. This easy guide shows you how you can easily switch to a terrain kit. If you have an Automower® 300-series go here for instructions:

 • Συντήρηση

  How to change to a terrain kit on your Husqvarna Automower® 300-series

  When it’s slippery, or you have slopes on your lawn, our terrain kit helps your Automower® to perform. This easy guide shows you how you can easily equip your mower with a terrain kit. If you have an Automower® 400-series go here for instructions: