Automower 305/310 Mark II/315 Mark II + Grass Trimmer 110iL
 1. Οδηγός
 2. Συνιστώμενα προϊόντα
Συμβουλές αγορών

5 πράγματα που πρέπει να λαμβάνετε υπόψη κατά την αγορά ενός χορτοκοπτικού το 2023

Τα σύγχρονα χορτοκοπτικά είναι σχεδιασμένα για να προσαρμόζονται κατάλληλα σε διάφορες συνθήκες εργασίας και διάφορους χρήστες. Πώς όμως μπορείτε να βρείτε το καλύτερο χορτοκοπτικό με βάση τις ανάγκες σας; Ακολουθούν ορισμένες βασικές ερωτήσεις των οποίων οι απαντήσεις θα σας οδηγήσουν στη σωστή απόφαση.

Τι τύπος χρήστη είμαι;

Πόση εμπειρία έχω στη χρήση ενός χορτοκοπτικού; Θα το χρησιμοποιώ συχνά ή μόνο περιστασιακά; Τα χορτοκοπτικά της Husqvarna είναι προσαρμοσμένα σε διάφορους τύπους χρηστών:

Περιστασιακός χρήστης
Για περιστασιακή χρήση και ευκολότερη εκτέλεση εργασιών σε οικιακούς κήπους, διαθέτουμε χορτοκοπτικά φιλικά προς τον χρήστη σχεδιασμένα για εύκολο χειρισμό χωρίς συμβιβασμούς στην ισχύ ή την απόδοση.

Προχωρημένος χρήστης
Για προχωρημένες απαιτήσεις και συχνή χρήση, η Husqvarna προσφέρει χορτοκοπτικά κατάλληλα για μεγάλους κήπους και απαιτητικές εργασίες, όπως το κλάδεμα χοντρών κλαδιών. Είναι εξοπλισμένα με τεχνικά προηγμένες λύσεις και πλεονεκτήματα, που έχουν ως στόχο την απλοποίηση και την αύξηση της αποτελεσματικότητας της εργασίας σας.

Επαγγελματίας χρήστης
Για να ανταποκριθούμε στις απαιτήσεις των επαγγελματιών χρηστών, έχουμε αναπτύξει τα πιο εξελιγμένα προϊόντα μας που λειτουργούν με μπαταρία λαμβάνοντας υπόψη τις ημέρες πολύωρης και απαιτητικής εργασίας. Αυτά τα χορτοκοπτικά είναι ανθεκτικά και στιβαρά, αντέχουν σε βαριά και επαγγελματική χρήση και παρέχουν μέγιστη ισχύ και απόδοση για την αντιμετώπιση δύσκολων προκλήσεων.

Τι είδους εργασία θα κάνω;

Εάν εκτελείτε συχνά εργασίες σε ψηλό γρασίδι ή σε περιοχές έξω από τον κήπο όπου το γρασίδι έχει μεγαλώσει πολύ, χρειάζεστε ένα χορτοκοπτικό υψηλότερης απόδοσης με κατάλληλα εξαρτήματα ή ένα θαμνοκοπτικό. Για τις περιοχές με κοντό γρασίδι, προσφέρουμε αρκετά χορτοκοπτικά που καλύπτουν τις ανάγκες ενός καλά διατηρημένου κήπου.

Έξυπνες λύσεις αποθήκευσης για τον ακατάστατο χώρο μου

Ορισμένα από τα χορτοκοπτικά μας διαθέτουν διαιρούμενο ή τηλεσκοπικό άξονα, ώστε να μπορούν να αποθηκεύονται και να μεταφέρονται εύκολα.

Θα χρειαστώ ευελιξία;

Θέλετε να έχετε τη δυνατότητα να εκτελείτε εργασίες πολλών διαφορετικών τύπων; Σας προσφέρουμε τα βολικά χορτοκοπτικά combi για πολλές χρήσεις. Αποκτάτε ένα εξαιρετικά ευέλικτο εργαλείο με εξαρτήματα όπως φυσητήρα, μπορντουροψάλιδο, καθαριστικά επιφανειών, καλλιεργητή και κλαδευτήρι.

Ποια πηγή ισχύος είναι κατάλληλη για το τριμάρισμα που θέλω να κάνω: μπαταρία ή βενζίνη;

Η Husqvarna προσφέρει επιλογές που λειτουργούν και με μπαταρία και με βενζίνη σε όλα τα μεγέθη. Ένα πλεονέκτημα των εναλλακτικών μοντέλων με μπαταρία είναι φυσικά ότι δεν χρησιμοποιείται καύσιμο. Και χωρίς καύσιμο δεν υπάρχουν διαρροές καυσίμου, δεν χρειάζεται να μεταφέρετε επιπλέον καύσιμο για αναπλήρωση και δεν απαιτούνται έξοδα και χρόνος για την ανάμιξη του λαδιού για δίχρονους κινητήρες. Τοποθετείτε απλώς την μπαταρία 36 V και έχετε όλη την ισχύ που χρειάζεστε για να ολοκληρώσετε την εργασία σας. Τα χορτοκοπτικά που λειτουργούν με μπαταρία προσφέρουν επίσης ευκολότερο χειρισμό και η εκκίνηση του μοτέρ γίνεται συνήθως με απλό πάτημα ενός κουμπιού.

Όσον αφορά τα μηχανήματα που λειτουργούν με μπαταρία, είναι σημαντικό να λάβετε υπόψη ότι όσο μεγαλύτερη είναι η έκταση του γρασιδιού ή η εργασία, τόσο μεγαλύτερη θα πρέπει να είναι και η μπαταρία. Για να βρείτε εύκολα τη σωστή λύση, ανατρέξτε στον πίνακα χρόνου λειτουργίας των μπαταριών μας.

Πόσο θα κρατήσει η μπαταρία 36 V BLi-X;

Λήψη πίνακα χρόνων λειτουργίας μπαταρίας 36 V
Χορτοκοπτικά

Μάθετε περισσότερα για τα χορτοκοπτικά μας

Διαβάστε περισσότερα

Λίστα ελέγχων για τους κατόχους χορτοκοπτικών

 1. Πρώτα απ' όλα η ασφάλεια
  Όταν εργάζεστε με το χορτοκοπτικό ή το θαμνοκοπτικό, πρέπει να χρησιμοποιείτε πάντα τον σωστό εξοπλισμό προστασίας.
 2. Τακτική συντήρηση
  Φροντίστε να διατηρείτε το χορτοκοπτικό σας καλά συντηρημένο για μεγαλύτερη διάρκεια ζωής. Βασική συντήρηση που μπορείτε εύκολα να εκτελέσετε μόνοι σας. Ωστόσο, είναι καλή ιδέα να απευθύνεστε τακτικά στον τοπικό αντιπρόσωπο για έλεγχο του αλυσοπρίονου, ώστε η απόδοσή του να παραμένει βέλτιστη.
 3. Τα κατάλληλα αξεσουάρ
  Φροντίστε να χρησιμοποιείτε αξεσουάρ υψηλής ποιότητας στο προϊόν σας.

Διάφοροι τύποι χορτοκοπτικών

Τα χορτοκοπτικά υποδιαιρούνται γενικά στις παρακάτω ομάδες:

 1. Χορτοκοπτικά για μερική χρήση
  Στιβαρά χορτοκοπτικά σχεδιασμένα για ευκολία χρήσης με καλή απόδοση.
 2. Χορτοκοπτικά/θαμνοκοπτικά για περιστασιακή χρήση
  Σχεδιασμένα για οικιακές εργασίες κηπουρικής. Ευκολία εκκίνησης και χρήσης με επαρκή ισχύ, εύκολη συντήρηση. Δείτε όλα τα χορτοκοπτικά με μπαταρία.
 3. Χορτοκοπτικά/θαμνοκοπτικά για επαγγελματική χρήση
  Τα επαγγελματικά χορτοκοπτικά είναι σχεδιασμένα ειδικά για υψηλή παραγωγικότητα σε απαιτητικά περιβάλλοντα εργασίας. Προσφέρουν σταθερή απόδοση με μεγάλη χωρητικότητα και ικανότητα εκτέλεσης ελιγμών. Αυτά τα χορτοκοπτικά περιλαμβάνουν συχνά επαγγελματικές δυνατότητες που κάνουν ασφαλέστερες και πιο άνετες τις βάρδιες μεγάλης διάρκειας σε δύσκολες συνθήκες.

Σχετικά άρθρα

Εμφάνιση 10 από 95