Συμβουλές αγορών

Τι πρέπει να προσέχετε όταν αγοράζετε μία χλοοκοπτική μηχανή

Θέλετε να αγοράσετε μία χλοοκοπτική μηχανή; Τα πρώτα πράγματα που θα πρέπει να λάβετε υπόψη σας είναι οι διαστάσεις του γρασιδιού και ο τρόπος που θέλετε να το κουρεύετε. Δείτε εδώ ορισμένα στοιχεία που πρέπει να λάβετε υπόψη πριν από την αγορά.

Μην ξεχνάτε ότι ένα στρέμμα γρασιδιού σημαίνει περπάτημα δύο έως τριών χιλιομέτρων. Αυτό σημαίνει ότι τα αυτοπροωθούμενα χλοοκοπτικά αποτελούν μια ελκυστική επιλογή. Ο τύπος του γρασιδιού και η συχνότητα της χλοοκοπής προσδιορίζουν την επιλογή του συστήματος κοπής. Οι μηχανές οπίσθιας και πλευρικής εκτόξευσης μπορούν να κόψουν ψηλότερο, πιο άγριο και πιο χοντρό χορτάρι, καθώς και εκτάσεις γρασιδιού που κουρεύονται σπάνια.

Το χορτολίπασμα αποτελεί φυσικό λίπασμα για το γκαζόν σας

Η μέθοδος BioClip® (χορτολίπανση) είναι ιδανική, αν επιθυμείτε τέλεια αποτελέσματα και κάνετε συχνά χλοοκοπή. Το κομμένο σε μικρά κομματάκια χορτάρι λιπαίνει το γρασίδι και το κάνει πιο ανθεκτικό στην ξηρασία.

Επιλογή ωθούμενου χλοοκοπτικού με καλάθια συλλογής

Τα ωθούμενα χλοοκοπτικά με καλάθι προσφέρουν νοικοκυρεμένα αποτελέσματα και εξοικονομούν χρόνο, αφού δεν χρειάζεται να μαζέψετε με την τσουγκράνα το κομμένο γρασίδι όταν ολοκληρώσετε το κούρεμα. Το φθινόπωρο, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τα καλάθια συλλογής για τα φύλλα. Επίσης, τα καλάθια είναι ιδανικά, αν θέλετε να αποφύγετε αλλεργικές αντιδράσεις από το χορτάρι και να μειώσετε την εξάπλωση των ζιζανίων.

Χλοοκοπτικές μηχανές

Μάθετε περισσότερα για τις χλοοκοπτικές μηχανές μας

Διαβάστε περισσότερα
Lawnmower LC 348 V

Επιλέξτε την καλύτερη χλοοκοπτική μηχανή για τις ανάγκες σας

  1. Επιλέξτε το πλάτος του πλαισίου κοπής, σύμφωνα με τις διαστάσεις του γρασιδιού σας.
  2. Αν η περιοχή του γρασιδιού είναι μεσαίου έως μεγάλου μεγέθους, συνιστάται να αγοράσετε μία  χλοοκοπτική μηχανή με αυτοπροώθηση.
  3. Αν η επιφάνεια του γρασιδιού σας είναι μεσαίου μεγέθους και προτιμάτε να κάνετε και λίγη γυμναστική κατά τη χλοοκοπή, μπορείτε να αγοράσετε μία ωθούμενη χλοοκοπτική μηχανή
  4. Αν η επιφάνεια του γρασιδιού σας είναι μικρή, μπορείτε να αγοράσετε μία χειροκίνητη χλοοκοπτική μηχανή που δεν παράγει απευθείας εκπομπές καυσαερίων και απαλλάσσει τους γείτονές σας από το θόρυβο.
  5. Αν δεν είστε βέβαιοι ποιο σύστημα κοπής ταιριάζει στο δικό σας γρασίδι και τις προσωπικές σας συνήθειες χλοοκοπής, θα πρέπει να επιλέξετε μία χλοοκοπτική μηχανή που να χειρίζεται αρκετά συστήματα κοπής: εκτόξευση, συλλογή και BioClip® (χορτολίπανση).

Σχετικά άρθρα

Εμφάνιση 10 από 88