Automower®2024-06-26

Felsöka problem med Bluetooth-anslutning för Automower®-robotgräsklippare

Bluetooth erbjuder normalt en stabil anslutning mellan appen Automower® Connect och robotgräsklipparen så länge du befinner dig inom 30 m från klipparen och det inte finns några hinder i vägen. Ibland kan du dock få problem med att parkoppla eller ansluta till appen Automower® Connect.

Felsökning av Bluetooth-anslutningen

I många fall kan problemet lösas genom en omstart av klipparen eller din mobila enhet. Om problemet kvarstår eller inträffar ofta kan det krävas ytterligare felsökning. Vår produktassistent kan guida dig genom denna process och tillhandahålla steg-för-steg-lösningar enligt dina specifika förhållanden.

Öppna produktassistenten

Om du föredrar att inte använda produktassistenten kan du ta del av följande information:

Allmän felsökning

• Närhet till klipparen: Se till att du befinner dig inom 5 meter från klipparen och håll dig i närheten tills parkopplingen är klar.
  • Anslutningstid: Låt det ta tillräckligt med tid för produkten att ansluta, särskilt om klipparen nyligen startats om.
  • Anslutning till en annan enhet: Kontrollera om klipparen redan är ansluten till en annan enhet. Observera att Automower® NERA-modeller har stöd för två Bluetooth-anslutningar samtidigt, medan alla andra modeller endast har stöd för en.
  • Platstjänster och Bluetooth-åtkomst: Kontrollera i Bluetooth-inställningarna på telefonen och i appen Automower® Connect att Bluetooth är aktiverat. Android-användare bör också aktivera platstjänster. Se Aktivera platstjänster och Bluetooth.
  • Starta om din mobila enhet: Ibland kan den mobila enheten behöva startas om för att lösa tillfälliga programvarufel som kan förhindra Bluetooth-anslutningen.

• Godkännande av parkopplingsbegäran: På vissa mobiler kan den begäran om Bluetooth-parkoppling som måste godkännas vara lite otydlig. Se till så att du inte missar denna begäran.
  • Rätt klippare: Om du har flera klippare ska du kontrollera att du försöker ansluta till rätt produkt genom att kontrollera serienumret (finns på produktens typskylt).

Bluetooth-parkoppling

• Allmänna anvisningar finns i Ansluta till en Automower®-robotgräsklippare med Automower® Connect.
  • Parkopplingsläge: Om klipparen inte är i parkopplingsläge startar du om den. När du startar om den aktiveras parkopplingsläget för Bluetooth i 180 sekunder på alla robotgräsklippare tillverkade efter 2018.
  • Alternativet Connect@Home: Om alternativet Connect@Home inte är tillgängligt på klipparens display under Tillbehör ska du starta om klipparen. När du startar om den aktiveras parkopplingsläget för Bluetooth i 180 sekunder på alla robotgräsklippare tillverkade efter 2018.
  • Befintlig parkoppling: Kontrollera om klipparen redan är parkopplad med Automower® Connect-enheten:
    • Öppna listan med produkter som är Bluetooth-anslutna till enheten: För iPhone-användare: Välj Inställningar > Bluetooth. | För Android-användare: Dra nedåt från skärmens övre del. Kontrollera att Bluetooth är aktiverat.
    • Om klipparen visas i listan kopplar du bort den från enheten: För iPhone-användare: Ta bort parkopplingen från gräsklipparen. | För Android-användare: Ta bort parkopplingen från gräsklipparen.
    • Försök sedan parkoppla enheten med klipparen igen genom att följa instruktionerna i Automower® Connect-appen.

Fungerar det fortfarande inte?

Om du har provat alla ovanstående åtgärder och anslutningen fortfarande inte fungerar ska du kontakta din lokala Husqvarna-återförsäljare.