Parkera klipparen om det ska bli frost eller kraftigt regn enligt väderprognosen

Klipparen klarar lite regn, men gräsmattan kommer förmodligen att se bättre ut om den inte klipps vid kraftigt regn eller frost. Därför erbjuder vi en Smart Connection som parkerar klipparen baserat på väderprognos. Parkera klipparen om det ska bli frost eller kraftigt regn enligt väderprognosen.

Aktivera Smart Connection

1. I Automower® Connect-appen trycker du på knappen Mer och väljer Smart Home.
  2. Om det här är första gången du använder Smart Connection eller en IFTTT-applet kan du läsa Komma i gång med Smart Connections i Automower® Connect-appen.
  3. Välj Parkera klipparen om det ska bli frost eller kraftigt regn enligt väderprognosen.
  4. Aktivera anslutningen genom att trycka på reglaget Anslut väder.
  5. Välj vilken klippare du vill styra (om du har fler än en klippare anslutna till ditt Automower® Connect-konto).
  6. Välj vilket geografiskt område väderprognosen ska gälla för.
  7. Tryck på Spara.

När detta är gjort kommer klipparen att parkeras när vädertjänsten rapporterar att väderprognosen uppfyller de angivna villkoren. Observera att den här funktionen styrs av väderprognosen, inte det faktiska vädret. Väderprognosen kan skilja sig från det faktiska vädret beroende på hur tillförlitlig vädertjänsten är där din klippare befinner sig. Se Weather Underground för information om vädertjänsten som används för denna Smart Home-anslutning.

Klipparen startar enligt schemat igen nästa heltimme när vädret inte uppfyller de angivna villkoren. Det kan uppstå en fördröjning mellan när det börjar regna och när klipparen parkeras, beroende på när Automower® Connect-appen synkroniserar med vädertjänsten.

Vilken väderprognos får klipparen att parkera?

Klipparen kommer att parkeras om väderprognosen uppfyller följande villkor i det valda området:

• Frost
  • Regn
  • Regnskurar
  • Kraftigt regn
  • Temperaturen sjunker under 4 °C.
  • Temperaturen överstiger 36 °C.

Avaktivera Smart Connection

Om du vill avaktivera anslutningen så att klipparen inte parkerar baserat på väderprognosen kopplar du helt enkelt bort den genom att trycka på reglaget igen.